ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στο Βόλο

ψήφο-εμπιστοσύνης-στο-βόλο-851206

“Όσα μελέτησα στον φάκελο της υποψηφιότητάς σας, όσα μου παρουσίασε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, καθώς και όσα είδα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που επισκέφθηκα με πείθουν πως είστε απόλυτα έτοιμοι και αύριο ακόμη να διοργανώσετε μαζί με τη Λάρισα τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Βρέθηκα πριν από λίγο καιρό στην Πεσκάρα και έχοντας μελετήσει τον φάκελό της ελληνικής υποψηφιότητας, τους επισήμανα πως αποτελεί υπόδειγμα και δεν συγκρίνεται με το δικό τους επίπεδο, έστω και αν η Ιταλική πόλη έχει επιλεγεί να φιλοξενήσει τους αγώνες τέσσερα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2009.
Πιστεύω πως η υποψηφιότητα του Βόλου και της Λάρισας έχει πολλές πιθανότητες να επικρατήσει στην τελική επιλογή του προσεχούς Οκτωβρίου.
Σας εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω να κερδίσετε τη μάχη της ανάληψης των αγώνων, έτσι ώστε να επισκεφτώ εκ νέου την πόλη σας κατά την περίοδο των Αγώνων».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο τ. πρωθυπουργός της Τυνησίας, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ένας εκ των εκλεκτόρων κ. Μωχάμετ Μζαλί, που επισκέφθηκε την πόλη μας, δίνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική υποψηφιότητα.
Ο κ. Μζαλί έφτασε στο Βόλο στις 12 το μεσημέρι και επισκέφτηκε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης που έχει οριστεί έδρα της Επιτροπής
Τον κ. Μωχάμετ Μζαλί και τον γιο του υποδέχτηκαν στη συνέχεια στο Δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Φοινικόπουλος, Δ. Δερβένης, Γ. Στάμος και ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σ. Αναγνώστου.
Στη συνάντηση που ακολούθησε ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρης τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις αθλητικές υποδομές της πόλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πλούσια εμπειρία που υπάρχει λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Βόλος στον τομέα των μεταφορών με το σύγχρονο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς και το γεγονός πως το 85% των εγκαταστάσεων είναι ήδη έτοιμες να υποδεχτούν τους Αγώνες.
Επίσης ενημέρωσε τον επίσημο προσκεκλημένο για την «Πολιτιστική Μεσογειάδα» που είναι προγραμματισμένη για την περίοδο 2009-2013, καθώς και για το ταξίδι της Αργούς το 2008 σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “θα μεταφέρει μήνυμα ειρήνης και πολιτιστικών δράσεων σε όλους τους λαούς της λεκάνης της Μεσογείου.”. Τον προσκάλεσε μάλιστα να παραστεί στον επίσημο απόπλου του πλοίου.
Ο κ. Βούλγαρης του προσέφερε αργυρό ομοίωμα της Αργούς αλλά και πολυτελείς εκδόσεις με την ιστορία της πόλης, Στη συνέχεια ο κ. Μζαλί, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης και υπεύθυνο για τους Μεσογειακούς Αγώνες κ. Δημήτρη Δερβένη, επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου, όπου τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Καψιώτης.
Ο Τυνήσιος εκλέκτορας το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα στου «Τσαλαπάτα», ενώ το απόγευμα, επισκέφθηκε το Πανθεσσαλικό και το ναυπηγείο της Αργούς στα Πευκάκια, όπου ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ κ. Μιλτιάδης Ζιάκας, παρουσίασε το σκεπτικό του όλου εγχειρήματος.
Ο κ. Μζαλί αναχωρεί σήμερα το πρωί για τη Λάρισα, όπου θα τύχει της ανάλογης ξενάγησης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη. Η υποψηφιότητα του Βόλου και της Λάρισας στο πρόσωπο του Τυνήσιου τ. πρωθυπουργού δείχνει να βρίσκει έναν ένθερμο υποστηρικτή στη δύσκολη μάχη της τελικής επικράτησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου