ΤΟΠΙΚΑ

«Απαράδεκτα χαμηλή τιμή στο λάδι»

απαράδεκτα-χαμηλή-τιμή-στο-λάδι-300902

Καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου

Απαράδεκτη κατάσταση με τη διάθεση λαδιού και την τιμή του καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου, υποστηρίζοντας ότι οι ελαιοπαραγωγοί είναι ανάστατοι.

Σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, η τιμή του λαδιού έχει πέσει στα 2,20 ευρώ. Την ίδια ώρα τα ελαιοτριβεία καθώς και οι έμποροι αγοράζουν το λάδι 2 – 2,20 ευρώ και το λάδι φτάνει στην κατανάλωση εμφιαλωμένο για τις λαϊκές οικογένειες 5,50 έως 6 ευρώ.

«Μπορεί να κατανοήσει ο καθένας ποιοι κερδίζουν (μεγαλέμποροι και εταιρείες εμφιάλωσης) και ποιοι χάνουν (οι ελαιοκαλλιεργητές και τα λαϊκά στρώματα). Επίσης, γίνεται κατανοητό αυτό που βάζουμε σταθερά σαν αίτημα για εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα (και στο λάδι) και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης που κωφεύει εξυπηρετώντας τα σχέδια των μεγαλεμπόρων. Τέλος, τεράστιες είναι οι ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας τόσο πέρυσι όσο και φέτος για τη δακοκτονία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον στην περιοχή μας να μην υπάρχει ελιά χωρίς δάκο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

«Η άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εμποροβιομηχάνων, τα οποία ευνοούν οι σχετικοί αντιαγροτικοί κανονισμοί της ΕΕ και η πολιτική της κυβέρνησης, δε θα αλλάξει αν δε γίνουν αγώνες μαζικοί, ενωτικοί και δυναμικοί. Αν δεν υπάρξει συντονισμός των ελαιοπαραγωγών με τους υπόλοιπους αγρότες που αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Αν δεν υπάρχει αγωνιστικός συντονισμός με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να αντιδράσουν σε αυτή την κατάσταση που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχίζεται και να καταλογίσουμε ευθύνες σε όσους τους αναλογούν», καταλήγει ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου