ΤΟΠΙΚΑ

Ονειρο που έγινε πραγματικότητα: Στέγη απόκτησαν οι καρκινοπαθείς

ονειρο-που-έγινε-πραγματικότητα-στέγ-301134

Σε κλίμα συγκίνησης εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος στο κέντρο του Βόλου

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης εγκαινιάστηκε προχθές ο χώρος, που σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο δράσης για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που αριθμεί 450 μέλη. Ονειρο και στόχος οκτώ ετών που έγινε πραγματικότητα η στέγη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που άνοιξε χθες τις πύλες της, προκειμένου να δεχτεί πολλά μέλη και φίλους του Συλλόγου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χάρη στη γενναιόδωρη κίνηση του Χρήστου Μπακόπουλου, οι καρκινοπαθείς απόκτησαν τη δική τους στέγη, χώρο φιλόξενο 100 τετραγωνικών, σημείο συνάντησης, ανθρώπινης επικοινωνίας και εθελοντικών δράσεων.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου υπογράμμισε ότι: «Είναι ημέρα συγκίνησης, αγάπης, ελπίδας, που μετά από οκτώ χρόνια βρήκαμε αυτό τον χώρο. Πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα των καρκινοπαθών» είπε, ενώ κάλεσε την πολιτεία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών εξήρε τη μεγάλη προσφορά του Χρήστου Μπακόπουλου και τη στήριξη του μεγάλου ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά, «που βρίσκεται διαρκώς δίπλα μας» όπως υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και το ιατρικό δυναμικό.

Στον νέο χώρο, που εγκαινιάστηκε προχθές, λειτουργεί το μπαζάρ του Συλλόγου, υπάρχουν περούκες για την κάλυψη των αναγκών των καρκινοπαθών, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν ποικίλες δράσεις, με τη συνδρομή επιστημόνων και εθελοντών.

Κλείνοντας η κ. Ιωάννου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους καρκινοπαθείς να πλαισιώσουν τον Σύλλογο και τόνισε ότι «θέλουμε να έρθουν συνάνθρωποι στον Σύλλογο και να τον στηρίξουν. Πρέπει όλοι οι καρκινοπαθείς να μάθουν τι δικαιώματα έχουν. Να έρθουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους» είπε.

Παρών στη χθεσινή τελετή των εγκαινίων ήταν ο Χαράλαμπος Τσιμάς, ο μεγάλος ευεργέτης του Βόλου, ο οποίος διακρίνεται για τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Με αφορμή τα εγκαίνια της στέγης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας δήλωσε ότι «είναι από τις πιο ευλογημένες ώρες της ζωής μου, όταν βλέπω ότι συνάνθρωποι κάνουν τις θεραπείες τους σε ανθρώπινες καταστάσεις. Αυτό είναι η μεγάλη μου χαρά. Πλην όμως, να σας πω ότι αξίζει τον κόπο όλοι μας, όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να πονούν, να βρισκόμαστε δίπλα τους και να τους χαϊδεύουμε το μάγουλο, να τους δίνουμε ελπίδα στη ζωή».

Η στέγη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας βρίσκεται στη διεύθυνση Τάκη Οικονομάκη με Γκλαβάνη στον δεύτερο όροφο και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 11 με 2 το πρωί και από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου