ΤΟΠΙΚΑ

Α. Ξανθός: Η κατάσταση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να παραμένει οριακή

α-ξανθός-η-κατάσταση-στο-εσυ-εξακολουθ-301217

“Η κατάσταση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να παραμένει οριακή” υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, που με την ιδιότητα του βουλευτή πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και του συλλόγου εργαζομένων, παρουσία του Διοικητή Ματθαίου Δραμητινού.

Στην κοινή συνάντηση που έγινε στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του ΓΝΒ οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων ήταν αιχμηροί όσον αφορά τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης. Καταλόγισαν ευθύνες κυρίως για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο παρέμεινε υποστελεχωμένο και ότι δεν υπήρξε μέριμνα για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, με τον κ. Ξανθό να απαντά με ύφος απολογητικό ότι “κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για το ΕΣΥ που ήταν έτοιμοι να καταρρεύσει λόγω της παρατεταμένης κρίσης”.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κρίσης, έδωσε πρωτίστως βαρύτητα στο να κρατηθεί όρθιο το Σύστημα Υγείας, ενώ σ’ αντιπαραβολή των αιχμών που εισέπραξε, επέκρινε τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπ.. Υγείας, λέγοντας πως στους τέσσερις μήνες που έχει αναλάβει δείχνει να έχει υποτιμήσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων για αυτό και παραπέμπει το “ξεπάγωμα” των προσλήψεων που είχαν δρομολογηθεί για τις αρχές του 2020. Εκτίμησε επίσης ότι ενδεχομένως αυτό να γίνεται συνειδητά ώστε όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των δομών του ΕΣΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου