ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία προς τιμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Βόλο …με «παραφωνίες»

πορεία-προς-τιμή-της-εξέγερσης-του-πολ-301740

Με ειρηνικό τρόπο και με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μαζική, τίμησε χθες ο Βόλος η 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μοναδική «παραφωνία» η απαίτηση μερίδας των εξωκοινοβουλευτικών συλλογικοτήτων να αποχωρήσουν από την συγκέντρωση που έγινε στον «Θόλο» οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ξεκινήσει η πορεία. Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση και τα πνεύματα «άναψαν», όταν ορισμένοι επιτέθηκαν λεκτικά στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου αλλά και στον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλλή, υποστηρίζοντας ότι επειδή υπήρξαν βουλευτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε μέτρα σε βάρος των πολιτών, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην πορεία.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν και προκλήθηκαν ποικιλοτρόπως, παρέμειναν ψύχραιμοι ξεκαθαρίζοντας πως είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να συμμετέχει στην πορεία και κανείς δεν θα τους αποτρέψει να το κάνουν.

Ετσι η πορεία ξεκίνησε σε «δύο μπλοκ». Στην κεφαλή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπο άλλων φορέων και στη συνέχεια ακολούθησε το άλλο μπλοκ με τη συμμετοχή κυρίως φοιτητών και συλλογικοτήτων οι οποίοι συνέχισαν με συνθήματα να καταφέρονται κατά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, κινήθηκε στη Δημητριάδος και ακολούθως η πορεία συνεχίστηκε στις οδούς Κ. Καρτάλη, Γαζή και ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για το πρώτο μπλοκ.

Το δεύτερο μπλοκ ξεκόπηκε και αντί να συνεχίσει από την Δημητριάδος στην οδό Καρτάλη, ανέβηκε από την οδό Ιωλκού και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9.00 το βράδυ με σημείο κατάληξης των φοιτητών το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο ή να προκληθεί ζημιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου