ΤΟΠΙΚΑ

Κοσμήματα με αρχαιοελληνική… γοητεία προς πώληση στο Μουσείο Βόλου

κοσμήματα-με-αρχαιοελληνική-γοητεί-302657

Σειρά εντυπωσιακών προς πώληση ειδών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει στην κατεύθυνση της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών στους 30.000 περίπου επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με κορωνίδα των προσπαθειών τη σειρά αναμνηστικών ειδών, που κοσμεί την κεντρική αίθουσα υποδοχής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η σειρά των αναμνηστικών, τα οποία διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές στο κοινό, δημιουργήθηκε πέρυσι και έχει βρεθεί έκτοτε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολυάριθμων επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Η κοινή προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και των Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου αποδίδει καρπούς, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συγκεντρώνει θετικά σχόλια, ενθαρρυντικά για τη συνέχιση της προσπάθειας.

Τα προς πώληση είδη του Αθανασάκειου περιλαμβάνουν κοσμήματα πολύ προσιτά, βασισμένα σε αρχαία ευρήματα της νεολιθικής περιόδου, σφραγίδες, ειδώλια νεολιθικά, τα οποία αναπαράγονται με ελεύθερες αποδόσεις, στιλό, πάνινη τσάντα με έμβλημα την Αργώ και τη σφραγίδα του Μουσείου και άλλα αντικείμενα, που ενθουσιάζουν τους μαθητές, αλλά και τους ενήλικους επισκέπτες.

«Ηδη είχαμε κάνει πέρυσι για πρώτη φορά το γούρι της χρονιάς αναπαραγωγή σε διάφορες μορφές κοσμημάτων. Το ίδιο κάναμε και φέτος και ήδη είναι στις προθήκες μας. Επίσης έχουν αναπαραχθεί φωτογραφικά για τις ανάγκες της έκθεσης και δύο από τις γραπτές στήλες της Δημητριάδας και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ανθή Μπάτζιου, τονίζοντας παράλληλα την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την πρόεδρο των Φίλων του Μουσείου Σούλα Μπαρτζιώκα.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των αναμνηστικών του Μουσείου αποτελούν συνδρομή στο Σωματείο των Φίλων του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου, προκειμένου να στηρίξει, με τη σειρά του, τις δράσεις πολιτισμού της Εφορείας.

Η πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Σούλα Μπαρτζιώκα ανέφερε με την σειρά της ότι το Σωματείο λειτουργεί πάντα υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Παράλληλα σημείωσε ότι τα έσοδα που προκύπτουν από τα προς πώληση είδη του Μουσείου «είναι η οικονομική μας ενίσχυση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, προκειμένου να κάνει το έργο της και να συμβάλλουμε και εμείς ως πολίτες στην υλοποίηση των στόχων του Σωματείου, που είναι να παρέχουμε τη στήριξη στο Μουσείο και στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου