ΤΟΠΙΚΑ

Στέγη για τους εθελοντές της Αγριάς έως το 2021

στέγη-για-τους-εθελοντές-της-αγριάς-έω-302774

Στέγη για τους εθελοντές της Αγριάς, που επί σειρά ετών δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κυρίως στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την άμεση κατάσβεσή τους, εξασφαλίζει ο Δήμος Βόλου.

Πρόκειται για την Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, η οποία τον Οκτώβριο κατέθεσε αίτημα να της παραχωρηθεί αίθουσα στην πρώην Κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου προκειμένου να συνεχίσει να στεγάζεται εκεί η κεντρική διοίκηση της Ομάδας, το Συντονιστικό Κέντρο και η αποθήκευση του υλικού εξοπλισμού. Είναι κοινοτική αίθουσα εμβαδού 35 – 40 τ.μ. (πρώην ιδιοκτησία Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου), που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στην Αγριά. Η εν λόγω αίθουσα είχε παραχωρηθεί στην Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, που δρα συμπληρωματικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς και Αρτέμιδας, αλλά η περίοδος παραχώρησης έληξε.

Το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει την εκ νέου παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα της αίθουσας έως 31/12/2021.

Υποχρέωση των εθελοντών θα είναι να φροντίζουν για την καθαριότητα και διατήρηση σε καλή κατάσταση του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί με δαπάνες της, καθώς την πληρωμή της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και της ύδρευσης, που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ ετησίως.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου