ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο τα λείψανα των Αγίων Κυριακής, Μηνά και Βαρβάρας

στον-βόλο-τα-λείψανα-των-αγίων-κυριακή-302833

Ξεχωριστή τιμή και ευλογία για την τοπική Εκκλησία συνιστά η έλευση στον Βόλο τεμαχίων των ιερών λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Κυριακής, Μηνά και Βαρβάρας, προερχόμενα από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Τα ιερά λείψανα θα αφιχθούν στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής Βόλου απόψε Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. και θα τα υποδεχτεί επισήμως ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον ναό για προσκύνηση έως και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σύμφωνα με το λατρευτικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου, 7.00 π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 5.30 μ.μ. θα ψαλούν εσπερινός και παρακλητικός κανόνας της Αγίας Κυριακής προεξάρχοντος του π. Χαριλάου Παπαγεωργίου, προϊσταμένου του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Μεθαύριο Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ. θα ψαλούν όρθρος και θεία λειτουργία, στις 5.30 μ.μ. εσπερινός και παρακλητικός κανόνας στον Αγιο Μηνά και στις 9.00 μ.μ – 1.00 π.μ. αγρυπνία.

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ. όρθρος – θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τους κτήτορες και εθελοντές του ναού και στις 5.30 μ.μ. εσπερινός και παράκληση στην Αγία Βαρβάρα.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 7.30 π.μ. όρθρος – θεία λειτουργία και στις 5.00 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και ευχέλαιο.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7.00 π.μ. θα ψαλούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα ακολουθήσει παρακλητικός κανόνας προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Κυριακής και στη συνέχεια προγραμματίζεται αναχώρηση των λειψάνων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου θα δρομολογήσει λεωφορείο για την περίσταση, το οποίο σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα αναχωρήσει για τον ναό στις 4.45 μ.μ., με επιστροφή στις 7.00 μ.μ. Το ίδιο θα ισχύσει και αύριο Κυριακή 17 Νοεμβρίου, τις ίδιες ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου