Βαρυσήμαντη ομιλία Ιγνατίου στο Ντόρτμουντ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-16, 13:38:15
Βαρυσήμαντη ομιλία Ιγνατίου στο Ντόρτμουντ

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε διεθνές συνέδριο στο Ντόρτμουντ, που συμμετείχαν μεγάλες προσωπικότητες

 

Παγκόσμιες κορυφές του προεδρείου της κεντρικής έδρας Βιοηθικής της UNESCO συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο Βιοηθικής κατά του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ενορίας Αγίων Αποστόλων Ντόρτμουντ Γερμανίας με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με τη βαρυσήμαντη ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο οποίος καθήλωσε το ακροατήριο, το οποίο αποτελούσαν Γερμανοί και ομογενείς ακαδημαϊκοί, αποσπώντας θετικά σχόλια για τις θέσεις που ανέπτυξε.

Συγκεκριμένα μίλησε για το παράδειγμα της διαχρονικής ελληνορθόδοξης απροϋπόθετης αγάπης προς όλους. Αντλώντας απτά παραδείγματα από τις ηρωικές μορφές της Μητρόπολης Δημητριάδος, αλλά και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρθηκε σε όσους ύψωσαν με πολύπλευρο τίμημα το ανάστημά τους στις ναζιστικές δυνάμεις και πρόσφεραν βοήθεια στους διωκόμενους Εβραίους.

Στη διάρκεια της βαρυσήμαντης ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ιδιαιτερότητα της ελληνικής ψυχής, που, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, μοιράζει και το υστέρημά της και ανοίγει την αγκαλιά της στα θύματα των διεθνών συγκυριών, που καταφθάνουν στην κοινωνία, «στιγματισμένα με την ταμπέλα του πρόσφυγα, του αλλόδοξου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ρεαλιστική εικόνα μιας αλλιώτικης Ελλάδας, αυτής που μέσα στην ανέχεια δεν χάνει την πίστη, την αρχοντιά και το φιλότιμό της, όπως αυτή βγαίνει από τους ίδιους τους εθελοντές του πρωτοπόρου εκκλησιαστικού έργου που συντελείται απανταχού στην Ελλάδα, «μεταλαμπαδεύτηκε μέσα από τον πηγαίο λόγο του δραστήριου Μητροπολίτη στην καρδιά της ακαδημαϊκής γερμανικής κοινότητας» όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές του μεγάλου συνεδρίου.

Οι κορυφαίες προσωπικότητες από τον παγκόσμιο χώρο της Βιοηθικής, μεταξύ άλλων σημαινόντων προσωπικοτήτων του ακαδημαϊκού κόσμου, προσέγγισαν ευαίσθητα, επίκαιρα ζητήματα, που άπτονται της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=