ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» αγωνιούν για την υπολειτουργία του

οι-φίλοι-του-νοσοκομείου-βόλου-αγων-303503

Ζητούν άμεση λύση από τον υπουργό Υγείας

Παρέμβαση για την αποκατάσταση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του «Αχιλλοπουλείου» Νοσοκομείου Βόλου, αποφάσισαν οι «Φίλοι του Νοσοκομείου», κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού τους συμβουλίου.

Την πρωτοβουλία τους αυτή υλοποίησαν ήδη με έγγραφο που απέστειλαν στον υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια και τονίζουν τα εξής:

«Ως εθελοντικό σωματείο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», ενώνουμε τη φωνή μας, προκειμένου να εκφράσουμε αγωνίες, μαζί με εκείνες των πολιτών – δημοτών του Βόλου, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του «Αχιλλοπουλείου» Νοσοκομείου Βόλου.

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε σας για να διερμηνεύσουμε και την ανησυχία που μας διακατέχει μαζί με την τοπική μας κοινωνία, μετά τη διαπίστωση δυσλειτουργίας των περισσοτέρων κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου, λόγω του ελλιπέστατου ιατρικού και νοσηλευτικού δυναμικού.

Η λήξη των συμβάσεων μαζί και η καθυστέρηση προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, έφεραν το νοσηλευτικό του Βόλου ίδρυμα σε κατάσταση αδυναμίας πλέον να αντιμετωπίσει νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις με έγκαιρο και επείγοντα χαρακτήρα.

Οι λίστες αναμονής έχουν ξεπεράσει προ πολλού το φυσιολογικό τους χρονικό όριο.

Συμμεριζόμαστε, λοιπόν, την αγωνία που εκφράζεται κατά καιρούς και από το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό του «Αχιλλοπουλείου» και από τους πολίτες, κοινωνός των οποίων είναι το από 30ετίας περίπου υφιστάμενο σωματείο μας. Σωματείο, σημειωτέον, που έχει να επιδείξει πολλαπλές δραστηριότητες, προσφορές σε επιστημονικό εξοπλισμό προς το νοσοκομείο, προσέλκυση δωρητών και ευεργετών προς αυτό και καθημερινή παρουσία ομάδας βοήθειας και επικούρησης σε νοσηλευόμενους, συνοδούς τους, σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κορυφαίο, τελευταίο επίτευγμα των «Φίλων του Νοσοκομείου», είναι η με τη βοήθεια ιδιώτη ευεργέτη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συνοδών νοσηλευομένων που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία, ενόσω τα πρόσωπα που συνοδεύουν από μακρινές του Βόλου περιοχές, νοσηλεύονται.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να εισακουστεί και η εθελοντική μας φωνή και να σκύψετε στο πρόβλημα του Νοσοκομείου που αναδεικνύει με ιδιαιτερότητα το σωματείο μας.

Το εθελοντικό καθήκον μας, χωρίς να φειδόμαστε κόπων και χρόνου, το εκπληρώνουμε ουσιαστικά και στο ακέραιο. Περιμένουμε και από την Πολιτεία να εκπληρώσει το δικό της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου