ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε χαμόγελα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

γέμισε-χαμόγελα-το-πανεπιστήμιο-θεσσ-303855

Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσία των αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης – Τον όρκο διάβασε η Μαρία Κουκουμβρή

Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία φοιτητών, αποφοίτων, γονέων και συγγενών πραγματοποιήθηκαν χθες οι τελετές αποφοίτησης 150 περίπου προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γέμισε χαμόγελα χθες το αμφιθέατρο «Κορδάτος», αλλά και στιγμές συγκίνησης κατά την τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων, οι οποίοι έλαβαν τα πτυχία τους, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σπουδών.

Με ευχές για καλή σταδιοδρομία και παραινέσεις για δημιουργική μελλοντική πορεία στο πεδίο της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ορκωμοσία των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον όρκο διάβασε η πρώτη των πρώτων Μαρία Κουκουμβρή, η οποία προσήλθε στο βήμα, ακολουθούμενη από το θερμό χειροκρότημα των συμφοιτητών της.

Η 22χρονη αριστούχος απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκανε το όνειρο της ολοκλήρωσης των σπουδών πραγματικότητα, με βαθμό πτυχίου 8,36 και ατενίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία την επόμενη μέρα και το μέλλον.

Η νεαρή απόφοιτη μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας, εκφράζοντας τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης που τη διακατέχουν. «Αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί ολοκληρώνεται μια δημιουργική περίοδος σπουδών. Τα χρόνια των σπουδών ήταν χρόνια διαρκούς προσπάθειας και νιώθω ότι παίρνοντας το πτυχίο οι κόποι μου είχαν ανταπόδοση και απέφεραν καρπούς».

Η νεαρή απόφοιτη, η οποία έχει ήδη ανοίξει δρόμους επικοινωνίας με τη γνώση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην εκπαίδευση, χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική στιγμή» την απονομή του πτυχίου και προσβλέπει σε ένα λαμπρό μέλλον, με εφόδιο τη γνώση και τη διάθεση προσφοράς στο πεδίο που έχει επιλέξει.

Στόχος της νεαρής Μαρίας είναι η συνέχιση των σπουδών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην εκπαίδευση, τον τομέα που επιθυμεί να σταδιοδρομήσει.

«Είναι αναγκαίες οι σπουδές και η γνώση στην εποχή που ζούμε και γι’ αυτό τον λόγο θα επιδιώξω να συνεχίσω και με κάποιο μεταπτυχιακό» είπε, ενώ προέτρεψε τους νέους να μη σταματούν την προσπάθεια, που θα τους οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου