ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση και πορεία στη Ν. Ιωνία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

συγκέντρωση-και-πορεία-στη-ν-ιωνία-για-304082

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι, διοργανώνουν συγκέντρωση και συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 11 το πρωί στην οδό Καραμπατζάκη με Λεωφόρο Ειρήνης, στη Νέα Ιωνία, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το στρατόπεδο Γεωργούλα, όπου διαμένουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Με αφορμή την κινητοποίηση, οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, καλώντας «τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους ΕΒΕ και τους άλλους φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια, να πάρουν απόφαση για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο».

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι: Θεόδωρος Καραγιάννης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Εύη Καρυδάκη, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μαγνησίας, Δέσποινα Ευαγγελινού, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Μαρία Πλαγερά, ως εκπρόσωπος του Σωματείου Καθαριστριών, Καθαριστών Μαγνησίας και Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

Εκφράζοντας τις θέσεις των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο μεθαυριανό συλλαλητήριο, ο Θεόδωρος Καραγιάννης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου «Εξω το ΝΑΤΟ – Εξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα οι εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή είναι σύνθετες και επικίνδυνες».

Και κάλεσε «τον λαό της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τα σχολεία και τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, να τιμήσουν την φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου