ΤΟΠΙΚΑ

Κατάθεση στεφάνων στην παραλία Βόλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

κατάθεση-στεφάνων-στην-παραλία-βόλου-304152

Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έγινε σήμερα το πρωί στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών φορέων της Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, Απόστολος Μούσιος, χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο ως ένα ζωντανό πολιτικό σύμβολο και ζώσα ιστορική παρακαταθήκη του λαού και της νεολαίας, ενώ –όπως είπε- τα συνθήματά του εξακολουθούν να εμπνέουν τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

«Το Πολυτεχνείο ζει για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που θα χωράει όλα τα παιδιά, όλα τα όνειρά τους, όλες τις γνώσεις. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο και ποιοτικό δημόσιο σχολείο. Αυτό είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας», σημείωσε ο κ. Μούσιος.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Μαρία Γιαννουλή, αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας και της Δημοκρατίας που εκπέμπει η επέτειος του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Να αναλογιστούμε πόσο βαρύ φορτίο κουβαλάμε και πρέπει να διαφυλάξουμε αλώβητο το πολύτιμο αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Αυτό θα το διατηρήσουμε μόνο εάν είμαστε ενωμένοι».

Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, είπε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά σήμερα παρά ποτέ τα συνθήματά του είναι και ζητούμενα. «Η εργασία και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων, η Παιδεία που συντηρείται με αναπληρωτές εδώ και 17 χρόνια τουλάχιστον, δε μπορεί να είναι απλά συνθήματα και να είναι μία απλή ημέρα μνήμης. Μετά από 10 χρόνια μνημονίων, οι αγώνες είναι μπροστά μας και κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζεται και δεν αρκεί μόνο να τα θυμόμαστε αλλά να τα κάνουμε καθημερινά πράξη» είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Τέλος, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Στράτος Γαλιόπουλος, είπε: «Το Πολυτεχνείο, ζωντανό μέχρι σήμερα και ζωντανό όσο ποτέ, σύμβολο αγώνα, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη μας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που επιχειρούν να ανατρέψουν όσα επιτεύχθηκαν με την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και το σπουδαίο εκείνο Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου