ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Κληρονομιά η λακκούβα
Εχουν χιούμορ εκεί στη Νεάπολη. Πάνω από τη λακκούβα του οδοστρώματος τοποθέτησαν τραπεζάκι και καρέκλες καθώς και ένα δενδρύλλιο. Ειδοποίησαν τις τεχνικές υπηρεσίες από τις αρχές του προηγούμενου Δεκεμβρίου δεν είδαν καμία ανταπόκριση και το ‘ριξαν στο χιούμορ. Στις τεχνικές υπηρεσίες μάλλον δεν χαμογέλασαν και τόσο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.
Χ.Μ.

Ειδικό βάρος ή απλά βαρίδι;
Είναι γνωστό ότι πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Γκαβόπουλος τα ΄χει δώσει όλα για την υποψηφιότητα του Πέτρου Μπατζιάκα στις επερχόμενες εκλογές στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Όμως μετά την χθεσινή άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Γκαβόπουλου για τα οικονομικά της ΝΟΔΕ το σκηνικό μοιραία αλλάζει, άσχετα από την τελική δικαστική έκβαση. Πιθανολογούμε ότι πλέον ο κ. Γκαβόπουλος δεν αποτελεί στήριγμα για την υποψηφιότητα Μπατζιάκα αλλά μάλλον… βαρίδι!
Χ.Μ.

Οι δάσκαλοι ξέχασαν τους νηπιαγωγούς
Στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή το πλαίσιο λειτουργίας των νηπιαγωγών σημειώθηκαν ορισμένα αξιοπερίεργα γεγονότα. Η συμμετοχή ήταν πενιχρή, αφού οι δάσκαλοι της Μαγνησίας συμμετείχαν σε ποσοστό 5,91%, ενώ αντιθέτως οι νηπιαγωγοί του Νομού σε ποσοστό 30%! Συναδελφική αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο…
Χ.Μ.

Διαφορετικοί χαρακτήρες
Οι νέοι… κυματισμοί στις σχέσεις του Απόστολου Παπατόλια και του Αλέκου Βούλγαρη ήρθαν να επιβεβαιώσουν την διαφορετικότητα των χαρακτήρων των δύο πολιτικών ανδρών. Δεδομένου ότι η αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σπουδαία, μάλλον πρέπει να αναζητήσουν Modus viventi…
X.M.

Σοβαρή καταγγελία
Τα καταγγελλόμενα χθες από το Δήμαρχο Αισωνίας Δημήτρη Καντόλα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν τα στραβά μάτια για τη χρήση του λατομείου της ΑΓΕΤ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου είναι εξαιρετικής σημασίας. Σκέπτεται κάποιος να διερευνήσει τις καταγγελίες ή… ας πάει και το παλιάμπελο;
Χ.Μ

Αισιόδοξος ο Δήμαρχος
Τη βεβαιότητα ότι ο Περιφερειακός και η παράκαμψη της Αγριάς θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2008 εξέφραζε χθες ο Δήμαρχος Θωμάς Παπαευθυμίου. Η επικοινωνία του με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι σχεδόν καθημερινή και έχει πειστεί για τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Είναι αυτό που λέμε εσωτερική πληροφόρηση, που για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ποινικά κολάσιμη…
Χ.Μ.

Τα ψηφοδέλτια
Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας στη Λάρισα. Θέμα συζήτησης βέβαια η συγκρότηση των βουλευτικών ψηφοδελτίων στους τέσσερις Νομούς.
Η Χαριλάου Τρικούπη εντείνει τους ρυθμούς της για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, εκτιμώντας ότι μέχρι το φθινόπωρο η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Εως την άλλη εβδομάδα οι Περιφερειακές Επιτροπές θα πρέπει να προχωρήσουν σε προτάσεις για υποψηφίους ανά νομό, ώστε εν συνεχεία η Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών, υπό τον κ. Ν. Αθανασάκη, να κάνει τις διαβουλεύσεις και να προχωρήσει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Β.Κ

Αντίβαρο
Οι Πασόκοι της Θεσσαλίας πάντως άρχισαν ήδη τις πιέσεις προς την Τρικούπη, ζητώντας οπωσδήποτε προεκλογικά ο Γιώργος, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, να επισκεφτεί τη Θεσσαλία. Μετά την οριστικοποίηση της έλευσης Καραμανλή στις 10 Ιουνίου είναι φυσικό οι πιέσεις να εντείνονται. Θέλουν να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην επίσκεψη του πρωθυπουργού.
Β.Κ

Ανακοινώνει…
Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα ανακοινώσει σήμερα και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΟΔΕ.
Ο γνωστός συνδικαλιστής και πολιτευτής του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται ότι τελικά υπέκυψε στις πιέσεις φίλων και μελών του κόμματος και ετοιμάζεται για τη δική του προεκλογική εκστρατεία εν όψει της 4ης Ιουνίου που θα “κληρώσει” για το νέο πρόεδρο.
Β.Κ

Ψήφος
εμπιστοσύνης
Κατενθουσιασμένος από τον Βόλο ο πρώην πρωθυπουργός της Τυνησίας κ. Μζάλι έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινή υποψηφιότητα Βόλου – Λάρισας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και στην Αργώ, δήλωσε εντυπωσιασμένος και αυτό σίγουρα θα “μετρήσει” και στην τελική ψηφοφορία.
Αρχίσαμε καλά… έλεγαν χθες τα στελέχη του Δήμου Βόλου, καθώς έπεται συνέχεια στις επισκέψεις εκλεκτόρων… και πρέπει να είμαστε πάντα το ίδιο έτοιμοι.

Δίκαιο αίτημα
“Δεν θέλω να θεωρηθώ ότι ευλογώ τα γένια των εργαζομένων, αλλά η ένταξη των εργαζομένων στην Καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι ένα δίκαιο αίτημα που έπρεπε να είχε επιλυθεί εδώ και πολλά χρόνια”…
Το σχόλιο από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Βαγγέλη Καπούλα με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στην παραπάνω νευραλγική υπηρεσία των Δήμων…
Α.Τ.

Οι εκλογές της ΝΟΔΕ
Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Η μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών κατά ένα 24ωρο κρίθηκε απαραίτητη, καθώς την προηγούμενη, γίνεται Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό από τη ΝΟΔΕ μετατίθενται κατά ένα 24ωρο και οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων όσων ενδιαφέρονται για την προεδρία, με τις σχετικές προθεσμίες να εκπνέουν το διήμερο 30 και 31 Μαΐου…

Δεύτερη υποψηφιότητα
…Πάντως μετά την ανοικτή επιστολή του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρη Κολυνδρίνη που δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, προχθές και ο πρώην Αντινομάρχης Πέτρος Μπατζιάκας δημοσιοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή και το δικό του ενδιαφέρον να είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ . Απομένει ο τρίτος των… Μοϊκανών για να κλείσει και επίσημα το τρίγωνο των υποψηφιοτήτων.
Α.Τ.

Ονόματα για το Επικρατείας
Το έχετε ακούσει ασφαλώς εδώ και πολύ καιρό ότι μπορεί να είναι ο Πάνος Σκοτινιώτης υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην νομάρχης αποφεύγει να πει οτιδήποτε σχετικό. Κρατά τα χαρτιά του κλειστά, μολονότι σε ανύποπτη στιγμή έχει πει ότι θα περίμενε να έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες στο χώρο της Κεντροαριστεράς .
Για το θέμα αυτό ωστόσο τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτά των Λουκά Παπαδήμα, Νίκου Αλιβιζάτου, Βούλας Πατουλίδου, Ηρ. Πολεμαρχάκη κ.α.
Α.Τ.

Το γαλλικό μοντέλο…
Το λεγε συνάδελφος που διάβαζε το θέμα του περιφερειακού και μάλλον είχε στο μυαλό του το γαλλικό δίδυμο Σαρκοζί – Κουσνέρ, όταν μονολογούσε ότι το δίδυμο Νάκου – Παπατόλια είναι αποτελεσματικότερο από το δίδυμο Σουφλιά – Πρίντζου!!!
Α.Τ.

Δ.Σ. ΑΝΕΜ
Μας διόρθωσε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΜ κ. Τάκης Παππάς για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Όπως μας μετέφερε, πράγματι οι θέσεις του νέου Δ.Σ της εταιρίας αυξήθηκαν σε 15, όχι όμως από εννέα όπως είχε γραφεί, αλλά από 13. Δεκτή η διόρθωση…
Δ.Χ.

Αποψη
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε ποια είναι η θέση των οικολογικών οργανώσεων της Μαγνησίας για το θέμα της ημιορεινής και της πεδινής χάραξης στα Λεχώνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου