ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας

συνεχίζουν-τις-κινητοποιήσεις-τους-ο-305106

Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου, της Λάρισας, των Φαρσάλων και του Τύρναβου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στην οποία συζητήθηκε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων για κοινό αγώνα με φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος κατά του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση στηρίχτηκε από παραβρισκόμενες οργανώσεις η πρωτοβουλία της ΣΕΑ για την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας για το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ και συγκεκριμένα ο Κλάδης Τάσος, Αναπληρωτής Ταμεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Ε.Τ.Μ. και ο Κολοβός Χρήστος Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ που με τις τοποθετήσεις τους επισήμαιναν την ανάγκη συνέχισης των μαραθώνιων κινητοποιήσεων στα πλαίσια της αγωνιστικής δράσης της ΣΕΑ τόσο πανελλαδικά και όσο και σε κάθε περιφέρεια.

Επίσης, ενημερωθήκαν από τους εκπροσώπους της ΣΕΑ για την απόφαση να προχωρήσουν αυτοτελώς σε οργάνωση πανελλαδικής συγκέντρωσης για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα και να γίνει πορεία στο μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με αιχμή την καταβολή του δώρου και των παράνομα παρακρατηθέντων σε όλους του συνταξιούχους δίχως προαπαιτούμενα.

Σε τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι Οργανώσεων πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα για καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση των συλλαλητηρίων, όπως για παράδειγμα να πραγματοποιηθούν άμεσα οι συνεδριάσεις των Δ.Σ., οι συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε κάθε νομό, να παρθούν αποφάσεις για την πλατειά ενημέρωση των συνταξιούχων με πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων, να καλεστούν οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία των περιοχών με στόχο – όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- «να δημιουργηθεί από κοινού το πραγματικό μεγάλο μέτωπο αντίστασης για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Αναλυτικά τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποιησή τους.
  • Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου