ΤΟΠΙΚΑ

Ξύλα σε 17 φτωχές οικογένειες από τον «Εσταυρωμένο»

ξύλα-σε-17-φτωχές-οικογένειες-από-τον-ε-305165

Δεκάδες άποροι και νεόπτωχοι λαμβάνουν βοήθεια – Κουβέρτες συγκεντρώνονται από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τη θέρμανση 17 άπορων οικογενειών του Βόλου εξασφάλισε ο «Εσταυρωμένος», που διένειμε δεκαεπτά, συνολικά, κυβικά ξύλα, για να ζεσταθούν τα φτωχικά σπιτικά τους. Χάρη στη διαρκή μέριμνα και τα γρήγορα αντανακλαστικά των μελών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου, δεν θα στερηθούν τα αναγκαία δεκάδες οικογένειες της περιοχής, που βιώνουν την απόλυτη ένδεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Καθημερινά και αυξανόμενα είναι τα αιτήματα, που δέχεται ο «Εσταυρωμένος» από δεκάδες άπορες οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα αναγκαία και κυρίως θέρμανση για να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο του χειμώνα.

Περιγράφοντας τις αθέατες πτυχές της φτώχειας, που υπάρχει παντού, σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, άπορους, αλλά και νεόπτωχους, ο πρόεδρος του συλλόγου π. Θεόδωρος Μπατάκας ανέφερε ότι «οι δεκαπέντε από τις οικογένειες που βοηθήθηκαν από τον «Εσταυρωμένο», σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ζουν σε παράγκες στην περιοχή Αλιβερίου. Δεν είναι η πρώτη φορά, η συνεργασία αυτή είναι μόνιμη και σταθερή και συνεχίζουμε να προσφέρουμε όπου υπάρχει ανάγκη» είπε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» υπογράμμισε ότι «προνοήσαμε και ζητήσαμε έγκαιρα από την κοινωνική υπηρεσία να προτείνει ποιοι χρειάζονται βοήθεια και προχωρήσαμε».

Οι ανάγκες του κόσμου, άπορων και νεόπτωχων αυξάνονται καθημερινά, με τη βοήθεια να δίνεται με κάθε διακριτικότητα, προκειμένου να μη γίνει γνωστό από τον κοινωνικό περίγυρο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Δεκάδες οι περιπτώσεις που καλείται να συνδράμει ο «Εσταυρωμένος», με τον π. Θεόδωρο να σημειώνει με έμφαση ότι οι προσφορές του κόσμου μετουσιώνονται σε κοινωνικό έργο. «Συνεχίζουμε τις υποτροφίες σε κάποιους μαθητές και φοιτητές που έχουν άμεση ανάγκη και προσπαθούμε όσο μπορούμε. Ο Θεός πάντοτε μας γεμίζει τα χέρια και προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όσα αιτήματα είναι δυνατόν» είπε.

Είδη πρώτης ανάγκης

Εκστρατεία συλλογής κουβερτών, ενόψει του χειμώνα, ξεκίνησε η Μητρόπολη Δημητριάδος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνεχίζεται έως τις 25 Νοεμβρίου και ήδη συγκεντρώνονται κουβέρτες στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου και στους ενοριακούς ναούς.

Η κουβέρτες που συγκεντρώνονται στους ναούς, καινούργιες ή ελαφρά μεταχειρισμένες, θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη από το κέντρο διαχείρισης ανθρωπιστικής βοήθειας της τοπικής Εκκλησίας, που λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου» και βρίσκεται στη διεύθυνση Θουκυδίδου 10, στον Βόλο.

Οι ανάγκες για είδη ένδυσης και πρώτης ανάγκης είναι διαρκείς, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας σε κρατούμενους, αποφυλακισμένους, άπορους και τα μέλη των οικογενειών τους, με τον π. Θεόδωρο να απευθύνει έκκληση, υπογραμμίζοντας ότι: «Εχουμε μεγάλη ανάγκη σε ανδρικά μπουφάν, παντελόνια τζιν, μπλούζες, κασκόλ, ανδρικά εσώρουχα, κάλτσες για να καλύπτουμε διαρκώς τις ανάγκες ένδυσης, που υπάρχουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Το έργο προσφοράς του συλλόγου έχει πλέον επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται με την ίδια πάντα ζέση, σε κάθε κατεύθυνση και όπου υπάρχουν ανάγκες ζωτικής σημασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου