ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές προσκοπικό ενδιαφέρον

διεθνές-προσκοπικό-ενδιαφέρον-305214

Ομογενείς, ενήλικες, αλλά και παιδιά επισκέπτονται το σπάνιο ιστορικό αρχείο του Βόλου

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από γηγενείς, ομογενείς και κατοίκους άλλων περιοχών για το ιστορικό αρχείο του Περιφερειακού Τμήματος Προσκόπων Μαγνησίας. Το αρχείο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τον Βόλο και τη Μαγνησία, που προσελκύουν περισσότερους από 2.000 προσκόπους άλλων περιοχών σε ετήσια βάση.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Μαγαλιός, περιφερειακός έφορος Μαγνησίας, υπογράμμισε ότι πέρα από τις δράσεις που πραγματοποιούνται, υπάρχει ένα επιπλέον σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, που είναι φίλοι του προσκοπισμού.

Στο μεταξύ έχουν ήδη αρχίσει οι εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολεία της περιοχής και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, με πληθώρα θετικών σχολίων να κατακλύζει, ταυτόχρονα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιστοσελίδα της τοπικής προσκοπικής κίνησης.

«Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δουν το ιστορικό αρχείο, φίλοι του προσκοπισμού κατά κύριο λόγο, γιατί είναι εξειδικευμένο, αλλά εμείς θα χαρούμε οποιοσδήποτε άλλος εκτός προσκοπισμού, είτε είναι ερευνητές, είτε είναι σύλλογοι, είτε σχολεία, να δουν την εξέλιξη της ιστορίας του προσκοπισμού στην πόλη μας μέσα στη ματιά των προσκόπων» είπε.

Πρόσκοποι που κατάγονται από τον Βόλο και είναι εγκαταστημένοι σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, από Αγγλία και Αμερική μέχρι Αυστραλία, έχουν ήδη αποστείλει συγχαρητήρια μηνύματα στο περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας και όπως υπογραμμίζουν περιμένουν με ανυπομονησία να δουν από κοντά το σπάνιο ιστορικό αρχείο, που όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει φωτεινό φάρο της προσκοπικής ιστορίας της περιοχής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου