«Αλληλέγγυοι» στους πρόσφυγες γέμισαν με συνθήματα την Αλλη Μεριά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-14, 16:02:55
«Αλληλέγγυοι» στους πρόσφυγες γέμισαν με συνθήματα την Αλλη Μεριά

Διαμαρτυρίες κατοίκων για τις μαύρες μπογιές σε τοίχους

 

Με μαύρες μπογιές σε τοίχους… επέλεξε να δείξει την αλληλεγγύη της ομάδα 45 ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Αλλη Μεριά. Μία ημέρα μετά την εγκατάσταση επιπλέον 28 προσφύγων στο ξενοδοχείο «Δευκαλίων» στην περιοχή (συνολικά 64 ατόμων, οικογένειες με μωρά και ζευγάρια) αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν… απόβαση στην περιοχή για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

Αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» προχώρησαν σε πορεία μέσα στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα και με μαύρα σπρέι μουντζούρωσαν με συνθήματα τοίχους. Ανάρτησαν πανό στην είσοδο του ξενοδοχείο όπου αναγραφόταν «καλώς ήρθατε πρόσφυγες», ενώ συναντήθηκαν μαζί τους για τους δώσουν ανακοινώσεις μεταφρασμένες στις γλώσσες τους. Ανακοινώσεις διένειμαν και σε διαμαρτυρόμενους, για τους μαυρισμένους από συνθήματα τοίχους, κατοίκους.

Ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου συνοδεύεται από φωτογραφίες από τη δράση τους, αλλά και κείμενο σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται «συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών άλλα και παραπληροφόρησης των κάτοικων από ΜΜΕ, από διάφορους τοπικούς τσανακογλείφτες, εθνικιστικούς κύκλους και διαφόρους τοπικούς άρχοντες».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=