ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώθηκε δικαστήριο επειδή η κλήση για εδώλιο δεν παραδόθηκε

ακυρώθηκε-δικαστήριο-επειδή-η-κλήση-γ-305795

Δεκτή η αίτηση ακύρωσης της δίκης 36χρονης Ρομά, που κατηγορείται για απόπειρα απάτης

Είχε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ωστόσο πέτυχε να της δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής και η υπόθεσή της να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό, παρά το γεγονός ότι η έφεσή της είχε κριθεί ανυποστήρικτη.

Πρόκειται για 36χρονη Ρομά, η οποία θα δικαστεί στις 19 Φεβρουαρίου του 2020 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενη για απόπειρα απάτης σε βάρος της ιεράς μονής Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο στις 20 Δεκεμβρίου του 2016

Η 36χρονη η οποία κατελήφθη σε τράπεζα να ετοιμάζεται να λάβει ποσό 5.000 ευρώ ως προκαταβολή για μαϊμού επιδότηση του ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα δινόταν στην ιερά μονή και συνελήφθη, ζήτησε ακύρωση της δίκη της σε β’ βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και η αίτησή της έγινε δεκτή.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που συζήτησε χθες την αίτηση ακύρωσης δέχτηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισής της ότι η κατηγορούμενη δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς δεν έλαβε ποτέ την κλήση.

Ετσι ακύρωσε την απόφαση απόρριψης της έφεσής της και της έδωσε τη δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι να κριθεί η έφεσή της.

Συνήγορος υπεράσπισής της ήταν ο δικηγόρος Δημήτρης Βούλγαρης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου