Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε μεταξύ Σκιάθου και Πλατανιά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-14, 09:41:04
Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε μεταξύ Σκιάθου και Πλατανιά

Εντυπωσιακό τρόπαιο ανέσυρε σκιαθίτικη μηχανότρατα, απελευθερώνοντάς το στη συνέχεια 

Τεράστιο καρχαριοειδές ήταν το τρόπαιο» της χθεσινής εξόρμησης της μηχανότρατας «Ματούλα και Δημήτριος» ΙΙ ΝΣ 31, που προκάλεσε έκπληξη σε όσους το αντίκρισαν, κάνοντας, παράλληλα, εντύπωση μόλις αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Το μήκος του ξεπερνούσε τα 5 μέτρα και το βάρος τα 400 κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της σκιαθίτικης μηχανότρατας Βασίλη Γκιαουράκη, ο οποίος το περιέγραψε πολύ παραστατικά. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο έμπειρος αλιέας, που βρίσκεται 40 και πλέον χρόνια στη θάλασσα, ανέφερε ότι το ψάρι πιάστηκε ζωντανό και η διάμετρος του κεφαλιού φτάνει τα 80 εκατοστά. Με γρήγορες, προσεκτικές κινήσεις, απελευθερώθηκε από τους έμπειρους αλιεργάτες και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα.

Το καρχαριοειδές, που είναι ή αλεπού ή σαπουνάς, σύμφωνα με τον κ. Γκιαουράκη, ανασύρθηκε στην περιοχή μεταξύ Σκιάθου, Εύβοιας και Πηλίου, ανοιχτά του Πλατανιά κι όπως εικάζεται βρισκόταν στη ρότα της μηχανότρατας και πιάστηκε στα δίχτυα βυθού.

Το συγκεκριμένο είδος δεν είναι εμπορεύσιμο στην αγορά και για αυτό τον λόγο καταβλήθηκε άμεσα συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψει στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
εξαβραγχιοσ καρχαριασ
Ελπίζω να μην πληγώθηκε και πέθανε χωρίς κανένα προφανή λόγο. Πρέπει να προστατέψουμε την θαλάσσια πανίδα μας κάτι το οποίο φυσικά αγνοεί και δεν κάνει συνειδητά η συντριπτική πλειοψηφία των ψαράδων της πατρίδασ μας. Πρέπει να θεσπισθούν νόμοι και τέτοιου είδους παληκαριές΄να τιμωρούνται όπως συμβαίνει σε όλον τον πολιτισμένο και συνειδητοποιημένο κόσμο.
Σωτηρης - 2019-11-15 22:03:06
Εξαβράγχιος καρχαρίας (Hexanchus griseus)
Συγχαρητήρια για την απελευθέρωση. Αλλά πρόκειται για εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), το οποίο είναι προστατευόμενο είδος.
Χρήστος Τακλής - 2019-11-14 13:28:10
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=