ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: «Ο νέος Ποινικός Κώδικας βάζει τέλος στην εποχή της ατιμωρησίας»

κ-μαραβέγιας-ο-νέος-ποινικός-κώδικας-306253

Κατά τη σημερινή ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μίλησε για μια σειρά μέτρων αυστηρής αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις «εγκληματικές ενέργειες όπως η παροχή πληροφοριών, η χρηματοδότηση και η στρατολόγηση μελών σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά και η κατοχή μολότοφ σε δημόσιες συναθροίσεις θεωρούνται πλέον σοβαρά ποινικά αδικήματα. Πρόκειται για πράξεις που όπως επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δεν καταδικάζονται -ούτε καν πολιτικά- από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ., «προφανώς μια τέτοια διαφορά αντίληψης για τα προφανή δεν μπορεί να οφείλεται σε άγνοια της πραγματικότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για παράδειγμα πως επί 4 χρόνια υπήρχε μέσα στην ΑΣΟΕΕ εργαστήριο εξοπλισμού των μπαχαλάκηδων αλλά δεν έκανε τίποτα. Μόνο μια υπεύθυνη κυβέρνηση -αυτή της Ν.Δ.- θα μπορούσε να μπει στην ΑΣΟΕΕ, όπως ακριβώς έκανε, για να διαλύσει το εργαστήριο που όλοι γνώριζαν ότι υπήρχε εκεί. Επιπλέον με το νέο νόμο η απειλή τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων ή διέγερση σε τέλεσή τους θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 έτη. Βλέπουμε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποκαθιστά τις προηγούμενες ρυθμίσεις για βαριά αδικήματα, όπως αυτό της ενεργητικής δωροδοκίας, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ “ελάφρυνε” σε τέτοιο βαθμό που έφτασε μέχρι την ουσιαστική εξαφάνισή τους για πολλές τέτοιες υποθέσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2016. Έτσι και φέτος, ελάχιστες μόλις μέρες πριν τις εκλογές, ακολούθησαν αθρόες αποφυλακίσεις με το Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο πολύ επειγόταν ο κ. Τσίπρας να εφαρμοστεί μέσα στον Ιούλιο, ακόμα και σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε τα εξής: “Όπως έδειξε και η τελευταία επιτυχία της κυβέρνησης με την εξάρθρωση της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” , οι πολιτικές μας δεν είναι κενό γράμμα. Δεν πρόκειται να μείνουν απλές λέξεις στο χαρτί του νομοθέτη. Οι προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα ψηφίζονται από τη Βουλή για να εφαρμοστούν οπουδήποτε χρειαστεί. Η εποχή της ατιμωρησίας έχει περάσει. Κι αυτό σύντομα θα γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου