ΛΑΡΙΣΑ

Φοιτήτρια, μητέρα και youtuber

φοιτήτρια-μητέρα-και-youtuber-306393

Θα μοιραστεί την εμπειρία της στην εκδήλωση «Rise Higher» στο Οικονομικό, που στόχο έχει να δημιουργήσει οικοσύστημα δημιουργικότητας στην πόλη

Σπουδάζει νηπιαγωγός στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου θα πάρει το πτυχίο της τον ερχόμενο Μάρτιο, μεγαλώνει το παιδί της και ταυτόχρονα είναι επιτυχημένη youtuber. Ο λόγος για τη φοιτήτρια, μητέρα και youtuber Ραφαέλα Μπαρμπή η οποία τόλμησε να κάνει αυτό που ανέκαθεν της άρεσε, ενασχόληση, έδωσε επαγγελματικά χαρακτηριστικά και μέσω αυτού κυνηγά το όνειρό της.

Η Ραφαέλα Μπαρμπή από τη Λάρισα ανέκαθεν παρακολουθούσε βίντεο σε κανάλια στο youtube. «Θαύμαζα τους ανθρώπους που ξεκίνησαν μόνοι τους από το μηδέν και κατάφεραν να κατακτήσουν τα όνειρά τους», αναφέρει.

Ετσι αποφάσισε και η ίδια να ξεκινήσει το δικό της κανάλι, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την αγάπη της στη διακόσμηση για να δίνει συμβουλές στους θεατές της. Η πρώτη της εμφάνιση στο youtube συνοδεύτηκε από 1.000 προβολές, κάτι που εκτόξευσε τις προσωπικές της «μετοχές». Κάθε εβδομάδα είχε και μία εκπομπή με συμβουλές που αφορούσαν στην καθαριότητα του σπιτιού, σε πρωτότυπες κατασκευές, σε χριστουγεννιάτικες ιδέες.

Επί τρεις μήνες έβγαινε στο κανάλι της μέχρι που έμεινε έγκυος κι αποφάσισε να σταματήσει. Οι ακόλουθοί της ήταν εκείνοι που την προέτρεψαν να συνεχίσει και αυτή τη φορά η νέα της εμφάνιση ως νέα μητέρα και η ίδια ήταν με εκπομπές οικογενειακού περιεχομένου, συμβουλές για νέες μητέρες, παιδοψυχολογία, διατροφή.

Συνδύασε τις γνώσεις της ως φοιτήτρια του παιδαγωγικού με την εμπειρία της ως νέα μητέρα για να «απαντήσει» σε αγωνίες άλλων νέων μαμάδων που αναζητούσαν συμβουλές. Και συνεχίζει…

«Τα έσοδα δεν είναι μεγάλα. Εξαρτάται από τον αριθμό προβολών, τις νέες εγγραφές στο κανάλι σου, τις διαφημίσεις, τον χρόνο που σε παρακολουθούν. Μπορείς όμως να εξασφαλίσεις ένα ποσό και κυρίως αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις να αποκτήσεις το δικό σου συμβόλαιο με κάποια εταιρεία», σημειώνει ο Ραφαέλα Μπαρμπή.

Οικοσύστημα… δημιουργικότητας στον Βόλο

Η ίδια θα είναι μία από τους τρεις προσκεκλημένους του «Rise Higher» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στην αίθουσα Ι2 στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 7:15 το απόγευμα. Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δημιουργικό «οικοσύστημα» στον Βόλο, να ενημερώνουν για πρωτοβουλίες που συμβαίνουν γύρω μας και να ενισχύσουν νέες δράσεις.

Την ομάδα του Rise Higher αποτελούν οι Χρήστος Γαλάνης, Κωνσταντίνος Αλεξίου και Απόστολος Λεούσης, οι οποίοι στοχεύουν να κάνουν συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα.

Σε πρώτη φάση στους ενδιαφερόμενους θα μιλήσουν τέσσερα διαφορετικά άτομα. Δύο νέες κοπέλες θα παρουσιάσουν πώς ξεκίνησαν το προσωπικό τους blog και συνεχίζουν να το αναπτύσσουν κάθε μέρα Docuventa.gr, η youtuber Rafaela’s Bibidi Bobidi Tube θα μιλήσει για το ιντερνετικό της ταξίδι και ο γνωστός Street Rider Jason Eustathiou, με 15 χρόνια ενασχόληση με το BMX και πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα μοιραστεί τις εμπειρίες του.

«Κάθε ένας πρέπει να βάζει στόχους και να διεκδικεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Να μην τα παρατά», αναφέρει η Ραφαέλα Μπαρμπή με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου