ΛΑΡΙΣΑ

Προϋπολογισμός 226,8 εκατ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

προϋπολογισμός-2268-εκατ-στην-περιφέρει-306516

Οι προβλέψεις εσόδων – εξόδων για το οικονομικό έτος 2020

Υψους 226.888.465 ευρώ, εκ των οποίων τα 145,6 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για επενδύσεις, είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το οικονομικό έτος 2020. Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάσει μεθαύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Τα έσοδα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους είναι για τις λειτουργικές δαπάνες περίπου 6,6 εκατ. ευρώ, για τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού περίπου 25 εκατ. ευρώ, για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας 1,1 εκατ. ευρώ, για τις δαπάνες για μεταφορές μαθητών 13,7 εκατ. ευρώ και για τη κάλυψη επενδυτικών δαπανών 5,5 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα για επενδύσεις που είναι χρηματοδοτούμενες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι περίπου 139 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ακόμη έσοδα 4,3 εκατ. ευρώ από τα τέλη μεταβίβασης οχημάτων, επιχειρηματική δραστηριότητα, από παράβολα και πρόστιμα και τέλος από ανταποδοτικές εισφορές.

Τα λοιπά έσοδα τέλος της Περιφέρειας είναι προϋπολογισμού 14,6 εκατ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός εσόδων – εξόδων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας είναι περίπου 26,2 εκατ. ευρώ, ενώ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ύψους 14,9 εκατ. ευρώ και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας 18,1 εκατ. ευρώ.

O προϋπολογισμός τηρεί τις αρχές της καθολικότητας, ενότητας, σαφήνειας και ειδικότητας των πιστώσεων, καθώς και τις αρχές της ειλικρίνειας και της ακρίβειας των οικονομικών δεδομένων.

Βασικοί στόχοι της κατάρτισης του όπως και σε όλες τις Περιφέρειες έτσι και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η ορθολογική και ρεαλιστική κατάρτισή του, με εγγραφή εσόδων που αναμένεται ότι θα εισπραχθούν και ανάλογη εγγραφή δαπανών, η συγκράτηση των δαπανών και η ορθολογική διαχείριση των πόρων και μεταξύ άλλων η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της δημοσιονομικής διαχείρισης με όσο το δυνατό μικρότερη δέσμευση οικονομικών πόρων.

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου