ΤΟΠΙΚΑ

Δημόσιο σε ρυθμούς χελώνας: Δέκα μήνες στην αναμονή για ένα μηχάνημα

δημόσιο-σε-ρυθμούς-χελώνας-δέκα-μήνες-306568

Τελεσφόρησε επιτέλους ο διαγωνισμός και τα πολυιατρεία του Βόλου αποκτούν νέο ακτινολογικό μηχάνημα

Αθάνατο Δημόσιο! Δέκα και πλέον μήνες χρειάστηκε να περιμένουν ασθενείς και γιατροί στα πολυιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ Βόλου, που έχει μετονομαστεί πλέον σε Κέντρο Υγείας Βόλου, μέχρι να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος.

Παρ’ ότι οι διαδικασίες από τη διεύθυνση της τοπικής Μονάδας κινήθηκαν σχετικά γρήγορα, όπως ισχύει για τους περισσότερους διαγωνισμούς για προμήθειες εξοπλισμού και στην περίπτωση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος ακολουθήθηκε η πεπατημένη. «Σπεύδε βραδέως», με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και κυρίως τους ασφαλισμένους να υποβάλλονται σε «πόλεμο νεύρων», αφού το μεν ιατρικό προσωπικό αδυνατούσε να προσφέρει υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, οι δε ασφαλισμένοι και ασθενείς δεν είχαν άλλη λύση από το να απευθυνθούν και να προγραμματίσουν ραντεβού στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτη γιατρό.

Το μηχάνημα παρελήφθη μόλις πριν από λίγες μέρες και ξεκίνησε η εγκατάστασή του. Σε συνδυασμό με τον ψηφιοποιητή που έχει ήδη προμηθευτεί η τοπική μονάδα θα υπάρξει η δυνατότητα αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους.

Στο Ακτινολογικό εκτός από απλές ακτινογραφίες, γίνονται μαστογραφίες αλλά και οι ειδικές εξετάσεις οστικής πυκνότητας. Με τα νέα μηχανήματα οι εξετάσεις θα είναι εφάμιλλες ενός πανεπιστημιακού νοσηλευτικού Ιδρύματος», σύμφωνα με τους γιατρούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη λειτουργία του Πανοραμικού Ακτινολογικού Μηχανήματος για το οποίο τα προγραμματισμένα ραντεβού εξυπηρετούνται μία φορά την εβδομάδα στα ιατρεία της Νέας Ιωνίας, εκτιμάται πως οι ασφαλισμένοι πλέον θα μπορούν να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες εξετάσεων.

Το νέο ακτινολογικό μηχάνημα σύμφωνα με τον διευθυντή των τοπικών πολυιατρείων θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε μία περίπου εβδομάδα και αφού ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος που είναι επιβεβλημένος μετά την εγκατάστασή του.

Το ζήτημα ωστόσο που ανακύπτει και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλο από την ανάγκη για ενίσχυση του Τμήματος με επιπλέον προσωπικό.

Στο Ακτινολογικό απασχολούνται σήμερα δύο γιατροί και τρεις παρασκευαστές. Στην 5η Υπε εκκρεμεί ήδη αίτημα για την πρόσληψη δύο τεχνολόγων – ακτινολόγων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου