ΤΟΠΙΚΑ

Από μηδενική βάση το οργανόγραμμα στον ΟΑΕΔ

από-μηδενική-βάση-το-οργανόγραμμα-στο-306617

Διαρκείς και εντατικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, που επιδοτούνται για νέες θέσεις εργασίας, ζήτησε η νέα διοίκηση

Οδηγίες για διαρκείς και εντατικούς ελέγχους από το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στον Βόλο σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας και των Βορείων Σποράδων που έχουν επιδοτηθεί μέσα από διάφορα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έδωσε η νέα διοίκηση του Οργανισμού.

Τα κλιμάκια ελέγχου έχουν λάβει εντολή να επισκέπτονται τις επιχειρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να διαπιστώσουν, αν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιδότησης που έτυχαν για να ανοίξουν την επιχείρησή τους, είτε για να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν γίνονται τόσο κατά τη διάρκεια του ωραρίου απασχόλησης των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ όσο και εκτός ωραρίου, μετά από τις σχετικές οδηγίες που παρέχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού από την Λάρισα.

Ωστόσο, από τις αρχές του 2019, η καταβολή αποζημίωσης στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ για τους ελέγχους που διενεργούν έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το θέμα μάλιστα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ έφτασε μέχρι τη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αίτημα οι αρμόδιοι υπουργοί να προχωρήσουν σε ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για το έτος 2019 αλλά και για τα επόμενα έτη.

Ανοιχτά θέματα προς επίλυση

Στάση αναμονής τηρούν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος που είχε αποφασιστεί από την απερχόμενη διοίκηση, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του προσωπικού.

Σε συνάντηση που έγινε με τη νέα διοίκηση αποφασίστηκε να ξεκινήσει εκ νέου διάλογος για τροποποιήσεις στο χρονικό πλαίσιο της αναστολής της εφαρμογής του. Στόχος της νέας διοίκησης είναι η εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος από το 2020.

Στον νέο διοικητή τέθηκε επίσης το ζήτημα της μείωσης των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ με τον κ. Πρωτοψάλτη να ενημερώνει ότι θα στηρίξει τα συμφέροντα του Οργανισμού, ενώ για την εκπαίδευση των εργαζομένων αναγνώρισε την ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στα αντικείμενα του ΟΑΕΔ με ιεράρχηση των εκπαιδευτικών αναγκών.

Η Ομοσπονδία έθεσε υπόψη του Διοικητή και το πάγιο αίτημα της για καταβολή εξόδων κίνησης στους ελεγκτές του ΟΑΕΔ αναφέροντας και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας , ενώ τέλος ζητήθηκε καλύτερος συντονισμός και επικοινωνία των κεντρικών υπηρεσιών με τα Κέντρα Απασχόλησης ανά πόλη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου