ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

στο-βόλο-σήμερα-ο-αρχιεπίσκοπος-ιερών-421905

Στον Βόλο θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα βρεθεί στην πόλη μας, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, προκειμένου να τελέσει τον επίσημο Αγιασμό επαναλειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Πολιτών και του Κοινωνικού Φαρμακείου, σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς

Μητροπόλεως. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσει με τον Αγιασμό από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Βόλου, των προέδρων του Δικηγορικού, Ιατρικού, Φαρμακευτικού Συλλόγων Βόλου, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λαρίσης, του Συλλόγου Οικονομολόγων – Λογιστών Ν. Μαγνησίας και του Συλλόγου Φοροτεχνικών – Ελευθέρων Επαγγελματιών Βόλου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια προσλαλιά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Πολιτών και το Κοινωνικό Φαρμακείο, δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2011, με πρωτοβουλία του κ. Ιγνατίου, στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων και αποτελεσματικών τρόπων ποιμαντικής συμπαράστασης στην τοπική κοινωνία. Στην προσπάθεια αυτή

συστρατεύτηκαν σημαντικοί κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας, οι οποίοι

πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο ενωτικό κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας. Επιπλέον,

την πρωτοβουλία αυτή αγκάλιασε και ο πιστός λαός μας, στην εθελοντική

προσφορά του οποίου στηρίχθηκε οι νέοι αυτοί θεσμοί που αποσκοπούν στην

στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες πλήττονται από την

οικονομική κρίση.

Εξάλλου, στις 6.30 μ.μ. ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφτεί το γήπεδο του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς» της Μητροπόλεως, που βρίσκεται στην περιοχή του Αλιβερίου.

Στη Σκιάθο

Λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν παράλληλα οι επικεφαλής, οι φορείς και οι κάτοικοι της Σκιάθου στον Μακαριώτατο, ο οποίος θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, στο νησί του Παπαδιαμάντη. Ο κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί αύριο το πρωΐ στην Σκιάθο, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη των εργασιών του Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου για τον Παπαδιαμάντη, μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Skiathos Palace» παρουσία πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων και διοργανώνεται κατόπιν συνεργασίας της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, του Δήμου Σκιάθου και του Μουσείου Παπαδιαμάντη.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου