ΤΟΠΙΚΑ

Καταφθάνει η «Βικτώρια»

καταφθάνει-η-βικτώρια-307149

Δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον Θεοφάνη Τακούδη

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Βικτώρια», που συνοδεύεται από έντονα φαινόμενα, με τη Μαγνησία, ωστόσο, να μην επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης.

Δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολλούς κατοίκους της Μαγνησίας, οι οποίοι εκδηλώνουν την ανησυχία τους για το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σε ό,τι αφορά στην περιοχή και την επέλαση της κακοκαιρίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τακούδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σημειώνονται τοπικά φαινόμενα, αλλά κυρίως σε περιοχές που δεν αφορούν στη Μαγνησία ιδιαίτερα» ενώ προσέθεσε ότι «τοπικά μπορεί να σημειωθεί ένταση για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά προς το βράδυ θα κοπάσουν τα φαινόμενα».

Σήμερα αναμένονται βροχοπτώσεις στη Μαγνησία, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια βελτιώνεται ο καιρός.

Πτώση θα σημειώσει, στο μεταξύ, η θερμοκρασία, που θα κυμανθεί σήμερα μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου στον Βόλο. Αύριο Πέμπτη θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 16 βαθμών Κελσίου και μεθαύριο Παρασκευή επανέρχεται στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο αίθριος καιρός θα διαρκέσει και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται χαμηλό από το Αιγαίο που θα επηρεάσει και τη Μαγνησία, μεταξύ άλλων περιοχών, κυρίως την ανατολική πλευρά και τις Βόρειες Σποράδες. Το νέο χαμηλό θα συνοδεύεται από μικρής κλίμακας φαινόμενα, ενώ προς το απόγευμα βελτιώνεται ο καιρός, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα, μεταξύ 18 και 19 βαθμών Κελσίου.

«Γενικώς δεν βλέπουμε τις εντάσεις, που θα έχουν άλλες περιοχές» υπογράμμισε ο κ. Τακούδης και προσέθεσε ότι «το επίκεντρο είναι Ηπειρος, Δυτική Στερεά και ενδεχομένως Δυτική Πελοπόννησος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου