ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήθηκαν 48 χρόνια μετά

συναντήθηκαν-48-χρόνια-μετά-307885

Στιγμές χαράς και συγκίνησης στο reunion των αποφοίτων 1971 του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκινησιακής φόρτισης συναντήθηκαν μετά από 48 χρόνια οι απόφοιτου του 1971 του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά την αποφοίτηση οι παλιοί συμμαθητές συναντήθηκαν στο κέντρο «Ηλίας» στο ρέμα της Αλλης Μεριάς το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, αναπολώντας στιγμές της σχολικής τους ζωής, που παραμένουν ζωντανές στην καρδιά και τη μνήμη τους.

Στη συνεστίαση παρευρέθηκαν οι Γιώργος Ανδρεαδάκης, Κώστας Αντωνίου, Απόστολος Αποστόλου, Γιάννης Βαγδούτης, Βλάσης Βολιώτης, Κώστας Γκίκας, Γιάννης Γκουντέλιας, Αντώνης Γκρέκας, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γαλλία, προκειμένου να συναντήσει ξανά τους συμμαθητές του, Νέστορας Δούρας, Γιάννης Θεοδώρου, Αλέξης Καϊμάκης από την Αθήνα, Ανδρέας Καλλίας, Στέφανος Καραχάλιος από την Αθήνα, Τάσος Κατσιόπουλος, Απόστολος Μαγειράκος από την Ιταλία, Ρομπέρτο Μέκα, Πάρις Μέμτσας, Χαράλαμπος Μπακογιάννης από την Αθήνα, Μιχάλης Μπουλαμάτσης πρώτη φορά, Σωτήρης Πατσαντάς, Γιάννης Ρήγας πρώτη φορά, Μιχάλης Ροβίθης, Αποστόλης Σδουκόπουλος, Χαράλαμπος Σκυργιάννης, Πέτρος Σούρλας, Γιώργος Σταγκούδης πρώτη φορά, Κώστας Σχορετσανίτης από τα Τρίκαλα, Γιώργος Σωτήρης, Δημήτρης Τιλελής, Δημήτρης Τσαούσης, Γιάνης Τσώκος, Βαγγέλης Χατζηβαγγέλης, Βαγγέλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Χιώτογλου, Δημήτρης Χλέμπος. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη συνάντηση που οι παρόντες ήταν ακριβώς 44, όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στις 17.6.2011, 7.11.2014, 17.11.2017.

Οριστικά απόντες συμμαθητές είκοσι δύο, Μιχάλης Αδαμάκης, Αποστόλης Αποστολίδης, Χρήστος Αϋφαντής, Νίκος Γκάνας, Δημήτρης Ζωντανός, Παναγιώτης Θεοδώρου, Θόδωρος Καγιόπουλος, Νίκος Κουκουσέλης, Νίκος Κωνσταντινόπουλος, Αλέκος Κωνσταντίνου, Αποστόλης Κωφός, Φίλιππος Μακρυγιάννης, Βαγγέλης Μαργώνης, Μάνος Μπαλής, Χρήστος Παπαβασιλείου, Γιώργος Παππάς, Θέμης Πλατιάς, Ζάχος Σιαφλέκης, Σταύρος Σκουλής, Στέφανος Σχοινάς, Γρηγόρης Τύμπας, Κυριάκος Τσίρος. Ενα λεπτό περισυλλογής για τους συμμαθητές, που «έφυγαν» κι ένα ποσό για τις ανάγκες της Κιβωτού του Κόσμου στη μνήμη τους.

Νοσταλγική συνάντηση

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Μπάμπη Σκυργιάννη, που επισήμανε ότι το 2021 η 50ετία της αποφοίτησης συμπίπτει με τη 200ετία της Επανάστασης του 1821, με την ανάγνωση του καταλόγου ζώντων από τον Βλάση Βολιώτη και νεκρών από τον Γιάννη Χιώτογλου, με δυο συγκινητικά λόγια από τον Κώστα Σχορετσανίτη και με τους χαιρετισμούς από τους ξενιτεμένους συμμαθητές Θανάση Χατζηλάκο και Βασίλη Κρικέλη και τους δικαιολογημένα απόντες Κώστα Δουκαντζή, Στέλιο Κουτσιμπό, Γιάννη Παπουτσιδάκη, Σταμάτη Χαλβατζή, καθώς και από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, επίσης απόφοιτο της ίδιας χρονιάς, με το κατά κόσμο όνομα Δημήτριος Ντόβας.

Ακολούθησαν η κουβεντούλα της παρέας, το καλό φαγητό του Ηλία με το απαραίτητο κρασάκι και ύστερα έσβησαν τα φώτα. Οι ήχοι δυνάμωσαν, οριεντάλ μουσική πλημμύρισε την αίθουσα κι όταν τα φώτα ξανάναψαν από την πόρτα «εισέβαλε» ωραία κοπέλα, που, μέσα σε χειροκροτήματα, χόρεψε ωραίο ανατολίτικο χορό, η έκπληξη της βραδιάς, σε άψογη σκηνοθεσία Γιάννη Χιώτογλου.

«Η συνάντηση έκλεισε με τις κλασικές αναμνηστικές φωτογραφίες πλήθους για να βλέπουμε όλοι πόσο όμορφα παλιώνουμε. Ραντεβού σε δύο χρόνια, ακόμη περισσότεροι, με υγεία και κέφι, για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την αποφοίτησή μας. Καλή αντάμωση. Η όμορφη ιστορία μας συνεχίζεται στην όμορφη νύφη του Παγασητικού. Να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε» ανέφερε ο Χαράλαμπος Σκυργιάννης.

Συναντήσεις παλιών συμμαθητών

«Επειδή τα χρόνια περνούν και η μνήμη όσο να ‘ναι αδυνατίζει, ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά με σύντομες αναφορές το χρονικό των συναντήσεων των αποφοίτων έτους 1971 από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου: Το 1981 την εβδομάδα μετά το Πάσχα 26.4.1981, συνάντηση της δεκαετίας στο Ξενία και συνέχεια στην ταβέρνα «Η Γωνιά», ακριβώς απέναντι, με λίγους συμμετέχοντες. Το 1986, Μάιος ή Ιούνιος, συνάντηση στο εστιατόριο «Ρέμβη» στον Αναυρο, με λίγους συμμετέχοντες.

Το 1991, μάλλον Απρίλιος, συνάντηση για την εικοσαετία στο κέντρο του ΝΟΒ, με 57 συμμετέχοντες, ρεκόρ μέχρι και σήμερα. Το 1996, Νοέμβριος, στου Μπακονικόλα στις Αλυκές με πλήρη ορχήστρα, τον Νίκο Παρθένη να τραγουδά και όλους να χορεύουν, με 52 συμμετέχοντες. Το 2001, στις 25 Μαΐου, γιορτάστηκε η 30ετία της αποφοίτησης στην ταβέρνα «Τα Παιδιά» στο Κατηχώρι με καταρρακτώδη βροχή, λαϊκοδημοτική ορχήστρα, αλλά όχι μεγάλη διάθεση για χορό με 56 συμμετέχοντες.

Το 2006, στις 12 Μαΐου, στο κέντρο «Θεόφιλος» στο Δημαρχείο Βόλου, το dvd απ’ τα νιάτα μας και οι κιθάρες του Γιάννη και του Μπάμπη, με 43 συμμετέχοντες. Το 2011, στις 17 Ιουνίου, στο κέντρο «Καναράκι», ψηλά στην οδό Κύπρου, γιορτάστηκε η 40ετία με κιθάρες, τραγούδι με απόφαση για ανά τριετία συναντήσεις και πρόσκληση καθηγητών στην επόμενη συνάντηση, με 44 συμμετέχοντες.

Το 2014 στις 7 Νοεμβρίου, στο κέντρο «Ηλίας» στην Αλλη Μεριά, εκδήλωση παρουσία καθηγητών, με ποίηση, επιστολές και επικοινωνίες μέσω skype με ξενιτεμένους, με 44 συμμετέχοντες. Το 2017 στις 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 9η συνάντηση, στο κέντρο «Ηλίας» στην Αλλη Μεριά, με 44 συμμετέχοντες. Το 2019 στις 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 10η συνάντηση, πάλι στον «Ηλία», αυτή τη φορά με οριεντάλ έκπληξη και 44 συμμετέχοντες» αναφέρει ο κ. Σκυργιάννης, κάνοντας τον απολογισμό των συναντήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου