ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή από μαθητές: Υποχρέωση του υπουργείου να έχουμε καθηγητές

επιστολή-από-μαθητές-υποχρέωση-του-υπ-308046

Το 15μελές του Γενικού Λυκείου Αγριάς εξηγεί τους λόγους της κατάληψης – Αρχισαν από χθες να παρουσιάζονται αναπληρωτές και ήδη καταγράφονται παραιτήσεις

Επιστολή «κόλαφος» από μαθητές του Γενικού Λυκείου Αγριάς, οι οποίοι την προηγούμενη Τρίτη προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους διαμαρτυρόμενοι για τα κενά των εκπαιδευτικών, που υφίστανται δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Είναι υποχρέωση και ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να καλύπτονται οι ώρες διδασκαλίας στο σχολείο», τονίζει σε ανακοίνωσή του, που απέστειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου, με φόντο την παρουσίαση από χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 75 αναπληρωτών, που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού.

Σύμφωνα με τους μαθητές, δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων παρατηρείται έλλειψη στη βασική ειδικότητα ΠΕ4 (φυσική – χημεία) με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες καθηγητές να διδάσκουν υπερωριακά.

«Φτάνουμε στο σημείο που πρέπει να επιλέξουμε αν θα ήταν σωστότερο να καλυφθούν οι ώρες των τάξεων της α’ Λυκείου, που οι μαθητές πιθανόν να μην κάνουν φροντιστήριο, αλλά να θέλουν να επιλέξουν αυτή την κατεύθυνση ή να καλυφθούν οι ώρες των τάξεων της β’ Λυκείου, που τα μαθήματα αποτελούν την ήδη επιλεγμένη κατεύθυνση των μαθητών», τονίζουν οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη, στην οποία προχώρησαν, θέλησαν να δείξουν την αγανάκτησή τους.

«Πρόκειται για δίκοπο μαχαίρι, το οποίο κανένα σχολείο δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει. Είναι λοιπόν υποχρέωση και ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να καλύπτονται οι ώρες διδασκαλίας στο σχολείο, ώστε να γίνεται σωστά και ολοκληρωμένα η εκπαίδευση και η σωστή διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών πολιτών του Ελληνικού Κράτους», τονίζει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Αγριάς.

Παραιτήσεις αναπληρωτών

Η επιστολή βλέπει το φως της δημοσιότητας με φόντο την ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών από χθες στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οπως είναι γνωστό, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε συνολικά 75 προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών που υφίστανται σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Πρόκειται για 32 καθηγητές στην γενική παιδεία, 7 στην παράλληλη στήριξη, 1 στην ειδική αγωγή, 14 στις τάξεις υποδοχής και 21 που θα διδάξουν όργανα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Πλέον οι μόνες ελλείψεις αφορούν στα τμήματα ένταξης, που απαιτούνται προσλήψεις για την πλήρη στελέχωσή τους.

Ωστόσο, από χθες, οπότε και ξεκίνησαν να παρουσιάζονται για να αναλάβουν υπηρεσία, υποβλήθηκαν και οι πρώτες παραιτήσεις. Δύο «διαρροές», εκ των οποίων η μία στον κλάδο των φυσικών – χημικών, σημειώθηκαν χθες και θα πρέπει να κινηθεί εκ νέου διαδικασία για την κάλυψη των κενών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου