ΤΟΠΙΚΑ

Στο πόδι μια γειτονιά για ένα pitbull

στο-πόδι-μια-γειτονιά-για-ένα-pitbull-421986

Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι στην περιοχή του Μεταξουργείου, καθώς ένα σκυλί ράτσας pitbull έχει σπείρει κυριολεκτικά τον πανικό. Το ογκώδες και άγριο ζώο επιτέθηκε και θανάτωσε ένα σκυλί, τραυμάτισε ακόμη ένα, ενώ αφάνισε και δεκάδες αδέσποτες γάτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Πριν από μερικές εβδομάδες ένα άγριο pitbull έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή του Μεταξουργείου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε όλους.

Οι περίοικοι, αν και ανησύχησαν, πίστεψαν πως το σκυλί είναι υπό την επίβλεψη του ιδιοκτήτη του και προσπάθησαν να ηρεμήσουν, αν και η εικόνα του προκάλεσε φόβο στους περισσοτέρους.

Ωστόσο πριν από λίγες ημέρες το άγριο σκυλί επιτέθηκε σε ένα μικρόσωμο σκυλάκι το οποίο και θανάτωσε. Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού – θύματος, βλέποντας το pitbull να τρέχει καταπάνω σε εκείνη και στο σκυλάκι της που ήταν μόλις 3 μηνών, προσπάθησε να αποτρέψει κάθε επαφή των δύο, όμως δεν τα κατάφερε.

Το pitbull άρπαξε από τη σπονδυλική στήλη το μικρό Yorkshire και τα κοφτερά δόντια του έσκισαν τα πνευμόνια και τη σπλήνα του μικρού σκυλιού με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

Στην κυριολεκτική πάλη της η ιδιοκτήτρια του σκυλιού με το pitbull, το άγριο ζώο της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στα χέρια, ενώ με τη δύναμή του την έριξε και στο έδαφος.

Η ιδιοκτήτρια κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία για το περιστατικό, προκειμένου να μάθει ποιος είναι ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης που αφήνει το σκυλί του να φοβίζει μία γειτονιά.

Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε δύο ημέρες μετά την πρώτη επίθεση, ενώ την ώρα της επίθεσης του pitbull σε μικρόσωμο σκυλάκι έγκυος από το φόβο της λιποθύμησε. Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού αυτού του περιστατικού βρέθηκε στο έδαφος, καθώς το άγριο ζώο της επιτέθηκε, χτυπώντας στο κεφάλι και στα χέρια. Γειτόνισσα που έβλεπε το συμβάν πέταξε μία γλάστρα στο επιθετικό σκυλί, ενώ άνδρες απ’ όλη τη γειτονιά προσπαθούσαν να το διώξουν. Μετά από πολλές προσπάθειες το σκυλί αποχώρησε, αφήνοντας πίσω το μικρόσωμο σκυλάκι σοβαρά τραυματισμένο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το pitbull έχει θανατώσει σχεδόν όλα τα αδέσποτα που υπήρχαν, ενώ φοβούνται να βγουν στη γειτονιά για να παίξουν ακόμη και τα μικρά παιδιά μην τυχόν δεχτούν επίθεση από το μεγαλόσωμο και αδίστακτο ζώο.

Οι περίοικοι πιστεύουν πως το σκυλί έχει εκπαιδευτεί για να λαμβάνει μέρος σε κυνομαχίες, ενώ ειδοποίησαν και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και το συνεργείο βρίσκεται στην αναζήτηση του ζώου έτσι ώστε να επανέλθει το ήρεμο κλίμα στη γειτονιά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου