ΤΟΠΙΚΑ

Θορυβημένοι οι γονείς για ναρκωτικά στα σχολεία

θορυβημένοι-οι-γονείς-για-ναρκωτικά-σ-308090

Κατάμεστο χθες το αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Βόλου, από όπου άνοιξε ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων της Δ.Δ.Ε.

Θορυβημένοι οι γονείς μαθητών για το περιστατικό, που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τη λιποθυμία μαθητή στις σχολικές τουαλέτες μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών σε Γυμνάσιο της πόλης, αλλά και από τις απανωτές συλλήψεις εξωσχολικών που διακινούσαν ναρκωτικά εντός σχολικών προαυλίων στον Βόλο βραδινές ώρες. Αυτό τουλάχιστον μαρτύρησε η μαζική συμμετοχή τους στο πρώτο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε χθες στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, με στόχο την ενημέρωση των γονέων για την προστασία στη συνέχεια των παιδιών τους από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Το συμβάν που καταγράφτηκε στην αρχή του σχολικού έτους και για το οποίο διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, έθεσε σε αυξημένο συναγερμό τους γονείς μαθητών που νιώθουν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν ακόμη και στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου.

Στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου απ’ όπου άνοιξε ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων συμμετείχαν σχεδόν σύσσωμοι οι γονείς μαθητών της α’ τάξης του σχολείου και εκπαιδευτικοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι με το πέρας των ομιλιών ειδικών, οι γονείς παρέμειναν στις θέσεις τους και υπέβαλαν ερωτήσεις για τι θα πρέπει να προσέχουν, ποια «σημάδια» είναι ύποπτα, πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους και πώς να τα προστατεύουν από τους κινδύνους.

Το «παρών» έδωσαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης αντίστοιχα, ενώ στους γονείς μίλησαν ειδικοί από την Αστυνομία, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, την «Πρόταση Ζωής», το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και θα γίνεται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε διαφορετικό σχολείο. Την επόμενη Δευτέρα, αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου