ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει η παρέμβαση στη Μαιάνδρου

αρχίζει-η-παρέμβαση-στη-μαιάνδρου-308518

Εργασίες και στις αυλές νηπιαγωγείων ενέκρινε στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή

Αρχίζει άμεσα η παρέμβαση στη Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία για τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, προϋπολογισμού 323.000 ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού και όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση και αρχίζουν τις εργασίες συνεργεία του εργολάβου.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο και θα ανακατασκευαστεί τμήμα της οδού Μαιάνδρου και της οδού Ικάρων:

-Το τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200 μ.

-Το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100 μ. Στην οδό Ικάρων προτείνεται επιπλέον η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια έχουν μικρό πλάτος, 1 με 1,5 μ. οπότε δεν είναι εύκολη η κυκλοφορία των πεζών. Παράλληλα, στα συγκεκριμένα σημεία το πλάτος του δρόμου είναι μεγαλύτερο του αναγκαίου, οπότε επιτρέπεται η μερική μείωση του για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Σκοπός του έργου είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής, ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση των πεζών και να διευθετηθεί η στάθμευση των οχημάτων.

Μετά από ερώτηση του επικεφαλής «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη, ο οποίος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου υποστηρίζοντας ότι ακυρώνεται στο μέλλον η χωροθέτηση ποδηλατοδρόμου, ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι ο ποδηλατόδρομος πιθανόν να χαραχθεί πάνω στο πεζοδρόμιο όπως γίνεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Επισήμανε δε ότι το έργο του δικτύου ποδηλατοδρόμων που είναι ενταγμένο όπως και η παρέμβαση της Μαιάνδρου στα Σχέδια Αστικής Ανάπλασης δεν έχε ακόμη προκηρυχθεί.

Νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

Εν αναμονή νέου προγράμματος, στο οποίο θα μπορέσει να εντάξει δημοτικά κτίρια για την ενεργειακή αναβάθμισή τους, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» στο οποίο όταν προκηρυχθεί ο Δήμος θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας, του Καρτάλειου Διδακτηρίου και του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Παρεμβάσεις σε νηπιαγωγεία και παιδικές χαρές

Στη διακήρυξη διαγωνισμού για να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στις αυλές νηπιαγωγείων προχωρεί ο Δήμος Βόλου.

Οπως σημείωσε ο κ. Θεοδώρου υπάρχουν πολλά αιτήματα από νηπιαγωγεία του Δήμου Βόλου για την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στις αυλές προκειμένου να αποφεύγονται οι τραυματισμοί παιδιών. Εως τέλος του έτους θα γίνουν διαμορφώσεις στις αυλές πέντε νηπιαγωγείων ενώ θα ακολουθήσει και νέος διαγωνισμός για το επόμενο ημερολογιακό έτος.

Εντός του 2020 θα προκηρυχθεί και ενιαίος διαγωνισμός για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών στις δημοτικές ενότητες. Προς το παρόν εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση για τη δημιουργία παιδικής χαράς στις Γλαφυρές της Ν. Ιωνίας προϋπολογισμού 14.516,47 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου