ΤΟΠΙΚΑ

Γεωπόνος για εργάτρια κήπων…

γεωπόνος-για-εργάτρια-κήπων-422028

Είναι με πανεπιστημιακό πτυχίο Γεωπονίας, αλλά η ανεργία την οδήγησε στην απόφαση να υποβάλει αίτηση και να διεκδικήσει μία από τις επτά θέσεις Εργατών Κήπων που ζητά ο Δήμος Βόλου και για τις οποίες είναι αρκετό ακόμη και το απολυτήριο του Δημοτικού!!! Kαι να μη φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για θέσεις μόνιμες, αλλά για θέσεις με σύμβαση ορισμένων μηνών. Μόλις οκτώ…
Η παραπάνω περίπτωση όπως και η περίπτωση ενός άλλου συναδέλφου της, απόφοιτου επίσης Γεωπονικής Σχολής, ο οποίος με τη σειρά του διεκδικεί μία θέση κηπουρού, για την οποία οι υποψήφιοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι οι πλέον χαρακτηριστικές από τις περιπτώσεις υποψηφίων που με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους διεκδικούν μία από τις δεκατέσσερις θέσεις συμβασιούχων διάρκειας οκτώ μηνών διαφόρων ειδικοτήτων που ζητά να προσλάβει ο Δήμος Βόλου.
Όπως σημειώνουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Προσωπικού του Δήμου Βόλου οι δύο παραπάνω υποψήφιοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης κατέθεσαν αιτήσεις, ωστόσο τα πτυχία τους δεν λογίζονται για την αύξηση του μισθού τους, εάν και εφόσον φυσικά προσληφθούν με τα κριτήρια που θέτει ο ΑΣΕΠ.
Πάντως αυτή τη φορά και ενώ η σχετική προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων λήγει αργά αύριο το μεσημέρι, δεν έχει σημειωθεί το αδιαχώρητο που είχε σημειωθεί πριν από λίγους μόλις μήνες, όταν κατατίθεντο αιτήσεις για την πρόσληψη 80 θέσεις εργατών καθαριότητας και είκοσι περίπου οδηγών. Τότε οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 1.200. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην περίπτωση του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη για την πρόσληψη των 14 νέων συμβασιούχων. Αυτή τη φορά οι αιτήσεις ανέρχονται μόλις στις 250. Μάλιστα μερικές από τις θέσεις που ζητούνται, όπως οι δύο μηχανοτεχνίτες, ίσως τελικά δεν καλυφθούν, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Δήμου.
Σημειώνεται πως οι δεκατέσσερις θέσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, που θα καλυφθούν με κριτήρια ΑΣΕΠ, είναι οι παρακάτω: ΤΕ Τουριστικών Επαγγελμάτων μία θέση, ΔΕ Ελαιοχρωματιστών μία θέση, ΥΕ Εργατών Κήπων 7 θέσεις από τις οποίες οι τρεις για τη Δημοτική Ενότητα Βόλου, εκ των οποίων η μία για τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, οι δύο για τις Δημοτικές Ενότητες Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας και η μία για τις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδος, δύο θέσεις ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ή Μηχανολόγων, μία θέση Ηλεκτρολόγων για τις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδος και δύο θέσεις ΔΕ Υδραυλικών, εκ των οποίων η μία για τις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς και Αρτέμιδας και η άλλη για τις Δημοτικές Ενότητες Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας.
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν μέχρι αύριο στις 2.30 μετά το μεσημέρι τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου Βόλου που είναι στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας (Λεωφόρος Ειρήνης 131, τηλ. 24213/53121).
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου