ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικό πρόσημο στην αγορά από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

αρνητικό-πρόσημο-στην-αγορά-από-τις-εν-309160

Κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων η κίνηση του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ολοκληρώθηκε, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τον προβληματισμό τους.

Με αρνητικό πρόσημο κλείνει η αυλαία του δεκαημέρου για την τοπική αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει ότι «τονωτική ένεση» ήταν για τα καταστήματα η κίνηση που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μέρες που δεν είχαν την αναμενόμενη δυναμική. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την εμπορική κίνηση, καθώς «δεν βοηθούν στην πώληση χειμερινών ειδών ένδυσης και υπόδησης» όπως είπε.

Η μειωμένη κίνηση είναι το σημείο προβληματισμού των εμπόρων, οι οποίοι περιμένουν την περίοδο των γιορτών για να καλύψουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην περιοχή του Αλμυρού, με τον Παναγιώτη Μπούντη πρόεδρο της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού να υπογραμμίζει ότι «δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε το δεκαήμερο. Ελπίζουμε να έχουμε κίνηση στην Black Friday και τις γιορτές που έρχονται». Κάνοντας την αποτίμηση του εκπτωτικού δεκαημέρου, ανέφερε ότι «υπήρχε μια σχετική κίνηση, όχι όμως η αναμενόμενη και επειδή περάσαμε ένα Σεπτέμβριο και έναν Οκτώβριο που ήταν επίσης υποτονικοί λόγω του καιρού, ελπίζαμε ότι το δεκαήμερο αυτό θα υπήρχε περισσότερη δουλειά» είπε, υπενθυμίζοντας ότι λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής του Αλμυρού, οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες την συγκεκριμένη περίοδο.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει ο Κωνσταντίνος Πανταζώνας επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας και τέως πρόεδρος των επαγγελματιών του Αλμυρού. «Το δεκαήμερο των εκπτώσεων δείχνει ότι είχε σχετική κίνηση αλλά όχι κάτι ουσιαστικό, για να καλύψει ανάγκες και προβλήματα των προηγούμενων μηνών. Παρ’ όλα αυτά, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον γιατί η οικονομία της χώρας μέσα από ορισμένους παράγοντες, όπως το δεκαετές ομόλογο που έχει πέσει, τα ομολογιακά τρίμηνα που έχουν αρνητικό επιτόκιο, δείχνει ότι θα έχουμε καλή εξέλιξη», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου