ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει η αυλαία επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα εξαρτήσεων

ανοίγει-η-αυλαία-επιμορφωτικών-σεμιν-309174

Ανοίγει σήμερα Δευτέρα ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων για γονείς με στόχο την προστασία των μαθητών από κάθε είδους εξαρτήσεις. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στον απόηχο του περιστατικού που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με την λιποθυμία μαθητή μετά από ουσιών στις σχολικές τουαλέτες.

Το συμβάν προκάλεσε «συναγερμό» στα σχολεία, σε προαύλια των οποίων τις επόμενες ημέρες είχαν σημειωθεί συλλήψεις νεαρών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Οι περιπολίες των αστυνομικών έξω από τα σχολεία είναι καθημερινές ωστόσο, οι εφημερίες καθηγητών έχουν ενταθεί, ωστόσο καλούνται και οι γονείς να ενεργοποιηθούν για την προστασία των παιδιών τους.

«Προστατεύω την ελπίδα» τιτλοφόρησε τον κύκλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που ξεκινούν σήμερα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση των γονέων για να μπορέσουν με τη σειρά τους να θωρακίσουν τα παιδιά τους απέναντι στον κίνδυνο κάθε είδους εξάρτησης.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Βόλου, σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα και θα έχει διάρκεια δύο διδακτικών ωρών.

«Η δράση σκοπεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση του γνωστικού τους υπόβαθρου για τους κινδύνους που απειλούν τους μαθητές και στη γνωριμία με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να σταθούν δίπλα μας και να βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου για την προστασία των παιδιών μας, και κάθε παιδιού, από όλα τα πρόσωπα αυτής της μάστιγας», αναφέρεται σε ανακοίνωση πρόσκληση προς τους γονείς από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του γυμνασίου, ο ψυχολόγος π. Σεβαστιανός Ζερβός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, η υπαστυνόμος α’ Παγώνα Κυρίτση και ο αρχιφύλακας Γεώργιος Σκόνδρας ως εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, η προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Μαγνησίας Ελένη Λαδοπούλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλίας Κουτσερής, η ψυχολόγος Ζωή Γώγου επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» και η ψυχολόγος Κλαίρη Κουτρουλή επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου