Ανέβηκαν οι μπάρες στο Νεοχώρι

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-10, 11:15:31
Ανέβηκαν οι μπάρες στο Νεοχώρι

Επιστροφή λατόμων μετά από τρία και πλέον χρόνια στις δουλειές τους

Μετά από τρία και πλέον χρόνια ανεργίας, περιπετειών και ταλαιπωρίας, ανέβηκαν την περασμένη Παρασκευή οι μπάρες στα λατομεία Νεοχωρίου. Η Διεύθυνση Μεταλλίων Βορείου Ελλάδας εξέδωσε την πολυπόθητη άρση απαγόρευσης και οι λατόμοι επέστρεψαν στην εργασία τους.

Πρόκειται για την δεύτερη άρση απαγόρευσης που υπογράφεται. Η πρώτη ήταν για τα λατομεία Καλαμακίου στα τέλη του περασμένου Ιουνίου με τους λατόμους της περιοχής να είναι οι πρώτοι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου που μπήκαν μέσα.Την Παρασκευή ήρθε η σειρά του συνεταιρισμού Νεοχωρίου. Οι λατόμοι μπορούν να ξεκινήσουν εξορύξεις υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν όσα υποσχέθηκαν.

Ωστόσο η είσοδος στα λατομεία από μόνη της δεν αρκεί για την επιστροφή των λατόμων στην κανονικότητα. Οι χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι, τα μηχανήματα χρειάζονται συντήρηση και αυτό σημαίνει ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν πριν μπορέσουν να δουλέψουν. Επιπλέον θα πρέπει να δημιουργήσουν ξανά από την αρχή το πελατολόγιό τους καθώς μετά από τόσα χρόνια, οι πελάτες τους έχουν στραφεί σε άλλες πηγές.

Η… «Οδύσσεια» πάντως συνεχίζεται για τους λατόμους της Συκής που επίσης περιμένουν τις αποφάσεις άρσης απαγόρευσης από τη Διεύθυνση Μεταλλίων Βορείου Ελλάδος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=