ΤΟΠΙΚΑ

Διάθεση κατασχεμένων ξύλων για την κάλυψη τοπικών αναγκών

διάθεση-κατασχεμένων-ξύλων-για-την-κά-309792

Στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Πινακατών, Βυζίτσας και Μηλεών

Στη διάθεση καυσόξυλων για την κάλυψη αναγκών τις ημέρες του χειμώνα κατοίκων, που διαμένουν στις τοπικές κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Πινακατών, Βυζίτσας και Μηλεών αποφάσισε να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.Από το Δασαρχείο Βόλου περιήλθε στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ποσότητα 1.139,48 χωρικών κυβικών μέτρων καυσόξυλων οξιάς, μετά από κατάσχεση εντός των ορίων του δημοτικού δάσους των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Βυζίτσας, Μηλεών και Πινακατών. Για την κατασχεμένη ξυλεία το Δασαρχείο διενήργησε δύο άγονες δημοπρασίες.

Η ποσότητα των ξύλων αποφασίστηκε να διατεθεί για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων και ήδη ο Δήμος έχει ενημερώσει τις τοπικές κοινότητες για την ποσότητα και για τη δυνατότητα διάθεσης. Σύμφωνα με την απόφαση, η τιμή ανά χωρικό κυβικό μέτρο καθορίστηκε στο ποσό των 20 ευρώ, ενώ η φύλαξη των ξύλων θα γίνει με ευθύνη του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Μηλεών «Κένταυρος» και η μεταφορά θα ανατεθεί στον ίδιο συνεταιρισμό έναντι ποσού δέκα ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Για τους δικαιούχους μόνιμους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων ορίζεται ως ανώτατο όριο τα 8 χωρικά κυβικά μέτρα ανά οικογένεια και τα 4 χωρικά κυβικά μέτρα για τις ανάγκες ενός ατόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου