ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Παλαιομύλου Φαρσάλων

πανηγυρική-θεία-λειτουργία-στον-ιερό-310004

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Με τη δέουσα κατάνυξη τελέστηκε το Σάββατο 2/11 ο εσπερινός μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Παλαιομύλου, παραμονή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Δαμιανός και οι αντιδήμαρχοι Σοφία Χατζηπλή, Στ. Κουκουλιός, ο πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Κων/νος Μπαλατσός και ο πρόεδρος της κοινότητας Αν. Χατζηφραιμίδης. Η ακολουθία τελέστηκε από τον εφημέριο του ναού π. Στυλιανό, συνεπικουρούμενο από τον π. Γεώργιο εφημέριο στα Κ. Βασιλικά.

Ανήμερα την Κυριακή 3/11 τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου.Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την παραβολή του άφρονος πλουσίου. Ανάμεσα στα πολλά διδακτικά σημεία του λόγου του, ο ίδιος διέκρινε τον εφήμερο πλούτο των ανθρώπων σε συνδυασμό με το πάθος της πλεονεξίας και της φιλαργυρίας, δηλαδή τα επίγεια κέρδη σε αντίθεση με τα ουράνια αγαθά, τα οποία αποκτώνται μόνο όταν η ανθρώπινη ψυχή αφήνει χώρο για τον Κύριό μας. Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκεο βουλευτής Μ. Χαρακόπουλος, όπως και οι τοπικές αρχές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, διανεμήθηκαν σε όλους τους επισκέπτες και προσκυνητές του ναού δωρεάν φαγητό, γλυκά και άρτος, έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους, στην παλιά εκκλησία, καθώς επίσης παρατέθηκε και γεύμα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου