Εύφημος μνεία σε Βολιώτισσα φοιτήτρια

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-10, 20:15:29
Η Αγγελική Μελαχροινού είναι μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου
Εύφημος μνεία σε Βολιώτισσα φοιτήτρια

Στην Αγγελική Μελαχροινού απονέμεται το βραβείο «Μαρίας Μαύρου -Γκέκου» από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Το βραβείο ευφήμου μνείας «Μαρίας Μαύρου - Γκέκου» απονέμεται από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου στην 18χρονη Αγγελική Μελαχροινού, πρωτοετή φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η νεαρή Βολιώτισσα, μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε αποφοίτων του σχολείου της, που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές και εισήχθη στη σχολή της πρώτης επιλογής της με 17.156 μόρια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βραβείο της ονομαστικής εύφημης μνείας, επιδίδεται σε λιτή δημόσια τελετή, κάθε φθινόπωρο, συνοδευόμενο από συμβολικό χρηματικό έπαθλο, το οποίο χορηγεί για το σκοπό αυτό ο Βολιώτης Γιώργος Γκέκος ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και έγκριτου μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας, στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου - Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδας του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948 - 1963.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Μελαχροινού, υπογράμμισε ότι «αισθάνθηκα μεγάλη χαρά όταν πληροφορήθηκα ότι θα λάβω το συγκεκριμένο βραβείο, γιατί ένιωσα ότι οι κόποι μου απέδωσαν και είχα πολύ καλή βαθμολογία στις πανελλαδικές. Ευχαριστώ πάρα πολύ το Λύκειο Ελληνίδων και τον κ. Γκέκο που με τιμούν με αυτό το βραβείο» είπε.

Η 18χρονη φοιτήτρια είναι μέλος των χορευτικών ομάδων του Λυκείου από ηλικία, «από την πρώτη δημοτικού» υπογραμμίζει, απαριθμώντας τα δώδεκα δημιουργικά χρόνια που συμπλήρωσε ήδη στο πεδίο της γνωριμίας με την παράδοση.

Παράλληλα δηλώνει ευτυχής διότι πραγματοποιεί σπουδές στο πεδίο που επέλεξε ευθύς εξαρχής, ενώ υπογραμμίζει ότι η ενασχόλησή της με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου γεμίζει την ψυχή της με όμορφα συναισθήματα. «Μου αρέσει ο χορός, μέσα από τις πρόβες και μέσα από τις εκδηλώσεις που έχουμε κάνει περνάω πάρα πολύ όμορφα και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέλος του Λυκείου Ελληνίδων» υπογράμμισε.

Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στις σπουδές και την επαγγελματική σταδιοδρομία στο αντικείμενο που επέλεξε, διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ υπογραμμίζει ότι το βραβείο που της απονέμεται «είναι μια επιβράβευση, οπωσδήποτε, και δείχνει ότι όταν παλεύεις πολύ για τους στόχους σου και γενικά πετυχαίνεις, πάντα θα έρθει κάποια ανταμοιβή», είπε.

 

Η απονομή

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο Β΄ του κτιρίου Ματσάγγου (2ος όροφος) -Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την οποία εκτός από την επίδοση της εύφημης μνείας από το ΛΕΒ στη νεαρή χορεύτρια του ΛΕΒ, που εισήχθη σε πανεπιστημιακή σχολή συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία, Αγγελική Μελαχροινού, θα είναι παρών ο χορηγός του βραβείου Γιώργος Γκέκος και επίτιμο μέλος του Λ.Ε.Β. Την εκδήλωση επίσης θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης.

Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αφοσιώνονται σε υψηλούς σκοπούς και πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις με οργανωμένη προσπάθεια, συστηματική και επίμονη προετοιμασία. Εντός δε του περιβάλλοντος του Λυκείου τους χαρακτηρίζει η καλή συμπεριφορά, η ευγενής άμιλλα, η συνεργατικότητα και τα στοιχεία που αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη διάκρισή τους

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=