Ηλεκτρονική πρόσβαση πολιτών στις υπηρεσίες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-10, 08:14:11
«Χρηματοδοτούμε «έξυπνα» προγράμματα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη», λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
Ηλεκτρονική πρόσβαση πολιτών στις υπηρεσίες

Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής η διαχείριση των κοινωνικών παροχών στο Δήμο Βόλου

Νέα εφαρμογή για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 51.000 ευρώ, που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση της εφαρμογής πελατολογίου «Client tracking» για τη διαχείριση των κοινωνικών παροχών του Δήμου Βόλου.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες ή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με το έργο θα επιτευχθεί η δικτύωση και η ομογενοποίηση των προνοιακών υπηρεσιών. Έτσι θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου και ταχύτερη διεκπεραίωση των σχετικών αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής θα παρέχονται υποβολή αίτησης για ένταξη σε παροχές Κοινωνικών Υπηρεσιών, ηλεκτρονική διαχείριση της αίτησης από τα στελέχη του δήμου, ως προς την έγκριση ή την απόρριψη αυτής και συλλογή και ψηφιακή αποθήκευση δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση μιας αίτησης.

Ακόμη θα παρέχεται έλεγχος ισχύος δικαιολογητικών, διαχείριση του φακέλου του ενδιαφερόμενου, που δέχεται κοινωνικές παροχές, δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού παροχών, δυνατότητα εγγραφής χρηστών, ώστε να τους αποδοθούν ορισμένα δικαιώματα πρόσβασης.

Η εφαρμογή θα δίνει τέλος τη δυνατότητα επιβεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών, σύνδεσης του συστήματος με τους δικαιούχους της ΗΔΙΚΑ και με τα Κέντρα Κοινότητας και τις κοινωνικές δομές, ενώ θα γίνεται διεπαφή του συστήματος για άμεση πρόσβαση σε αυτό από τους πολίτες.

Η εφαρμογή που θα κατασκευασθεί θα είναι 100% web με διασφάλιση των όρων της νομοθεσίας για την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση από κάθε φυλλομετρητή ιστοσελίδων (ΙΕ, Firefox, Chrome, Safari κ.ά.) ή φορητή συσκευή (Windows/Android/IOS mobile phone, tablet κ.λπ.).

«Σε συνεργασία και συνέργεια με τον Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας εντάσσεται η αναβάθμιση της διοικητικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών με εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Χωρίς ισχυρό δημόσιο τομέα δεν υπάρχει ανάπτυξη», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την ένταξη του έργου.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «για τον λόγο αυτό χρηματοδοτούμε προγράμματα που ενισχύουν τη μετάβαση σε μια άλλη εποχή και σε ένα νέο σύστημα λειτουργίας που συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής αλλά και την απαίτηση των πολιτών για ευέλικτες, αποτελεσματικές και γρήγορες υπηρεσίες».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=