ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο πάλι οι συνταξιούχοι στις 30 Νοεμβρίου

στο-δρόμο-πάλι-οι-συνταξιούχοι-στις-30-ν-310228

Αποκατάσταση περικοπών και επιστροφή δώρου και επιδομάτων τα βασικά αιτήματα

Βγαίνουν και πάλι στους δρόμους οι συνταξιούχοι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου με θέμα αιχμής το ασφαλιστικό και αίτημα την πλήρη αποκατάσταση των περικοπών και την επιστροφή δώρου και επιδομάτων.

Πανθεσσαλική σύσκεψη στον Βόλο για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης την ερχόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 11.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου παρουσία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Στη σύσκεψη θα καθοριστεί ο χώρος και η χώρα που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο, ενώ αναμένεται να επικαιροποιηθεί και το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, καλούν τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τους αγροτικούς συλλόγους της Μαγνησίας να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο εκτιμώντας ότι το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζομένους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες.

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ (που από μια μερίδα ΜΜΕ εξωραΐζονται) δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Δεν αναιρούν τους κοινούς “αναπτυξιακούς” στόχους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το “κόστος” της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους “παλιούς” συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τις νέες μειώσεις των συντάξεων μετά το Μάη του 2016 και όλες τις μειώσεις πριν από την ψήφιση του Ν. 4387/16. Κατά συνέπεια, και οι ανατροπές που επιβλήθηκαν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου αλλά και ο ίδιος ο νόμος παραμένουν σε ισχύ, συνεχίζοντας να παράγουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και τους 3,9 εκατομμύρια σημερινούς ασφαλισμένους και αποτελεί τον καλύτερο (χορηγό) της ιδιωτικοποίησης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου