ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη στο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας Βόλου

σύσκεψη-στο-υπ-ανάπτυξης-και-επενδύσε-310751

Προσπάθειες για την άρση των εμπλοκών και τη χρήση του σύγχρονου κτιρίου που ρημάζει

Σύσκεψη για την άρση των εμπλοκών και τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σταμπουλίδη Παναγιώτη.

Η ιχθυόσκαλα Βόλου σχεδιάστηκε το 1995. Στοίχισε εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε το 2014 κι ακόμη δεν λειτουργεί. Το σύγχρονο κτίριο της νέας ιχθυόσκαλας ερημώνει αναξιοποίητο. Η χρήση του φαίνεται να μπλοκάρει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα πρέπει να ζητήσει από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου άρση της παραχώρησης και στη συνέχεια ο Ο.Λ.Β. να παραχωρήσει την εγκατάσταση στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (OKKA), στον οποίο έχει παραχωρηθεί η λειτουργία της κάθε ιχθυόσκαλας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στρατάκης, ο δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) Στεφανία Γεωργακάκου, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Ιωάννης Τρανταφύλλης, η Λεώδη Μαρκελλένα από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Βόλου Μάνος Νικολάου.Από τους εμπλεκομένους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση έναρξη της λειτουργίας της.

Ο δ/νων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. Αναγνώστου Σωκράτης δήλωσε ότι η μη λειτουργία της ιχθυόσκαλας Βόλου υπήρξε ένα από τα πρώτα θέματα που τον απασχόλησαν και προς τούτο προσπάθησε μέσω διαφόρων παρεμβάσεων την υλοποίηση της σημερινής σύσκεψης.

Επίσης, επισήμανε ότι θεωρεί απαράδεκτο ένα έργο που κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των Ελλήνων φορολογουμένων και ενώ έχει τελειώσει από το 2015, να μη λειτουργεί λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών. Διαβεβαιώθηκε ότι, από την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας εντός του 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου