ΤΟΠΙΚΑ

Εγκατάλειψη του Ξηρόκαμπου καταγγέλλει η ΛΑΣ Βόλου

εγκατάλειψη-του-ξηρόκαμπου-καταγγέλ-310815

Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις άθλιες συνθήκες, που αντικρίζουν κάτοικοι της συνοικίας

«Τραγική είναι η εικόνα της εγκατάλειψης της συνοικίας των εργατικών πολυκατοικιών στον Ξηρόκαμπο της Ν. Ιωνίας Βόλου από τη δημοτική αρχή Βόλου. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες», καταγγέλλει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο.

«Το σκηνικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί συνθέτουν οι εγκαταλελειμμένοι κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου, η συσσώρευση απορριμμάτων, η έλλειψη συντήρησης των κοινόχρηστων υποδομών, οι σωροί κλαδιών, τα καταστραμμένα φρεάτια και τα σπασμένα ρολόγια της ΔΕΥΑΜΒ που διαρρέουν», περιγράφει παραθέτοντας φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ, «το πιο σημαντικό πρόβλημα αποτελούν οι κεντρικές αποχετεύσεις με τις οποίες συνδέονται οι πολυκατοικίες και διαπερνούν τους κοινόχρηστους χώρους. Οι διαρροές, τα ανοιχτά φρεάτια και σε πολλές περιπτώσεις η υπερχείλιση λυμάτων συνιστούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της συνοικίας. Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τη ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, η υπηρεσία αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν ανήκουν στο δίκτυό της και στην ευθύνη της, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να πληρώνουν από τη τσέπη τους πολλά χρήματα για την απόφραξή τους».

«Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια στον Βόλο, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λεγόμενης «βιώσιμης αστικής ανάπλασης», που βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα έργα για τον εξωραϊσμό του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης ενώ παράλληλα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον στις λαϊκές συνοικίες», τονίζει η ΛΑΣ και ζητεί μέτρα για τη συντήρηση των υποδομών και του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους της συνοικίας του Ξηρόκαμπου, για την ανακατασκευή και τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, που διέρχεται στους κοινόχρηστους χώρους ανάμεσα από τα κτιριακά συγκροτήματα των εργατικών πολυκατοικιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου