ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

εκδήλωση-για-την-αέρια-ρύπανση-στο-βόλ-310842

Από τους επιστημονικούς φορείς στις 16 Νοεμβρίου στις 10.00 στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Η αέρια ρύπανση στον Βόλο – Εμφανείς και αφανείς πτυχές ενός σύνθετου προβλήματος» θα διοργανωθεί στον Βόλο το ερχόμενο Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 10.00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών/Περιφερειακό Τμήμα Ν. Μαγνησίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας και Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας & Αλμυρού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Σπυρίδων Πανδής καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Ατμοσφαιρικά αιωρούμενα νανοσωματίδια και οι πηγές τους», Κων. Ελευθεριάδης διευθυντής Ερευνών Ε.ΚΕ.ΘΕ. – Δημόκριτος, με θέμα «Εξέλιξη των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αιωρούμενα σωματίδια και της συνεισφοράς των διαφόρων πηγών ρύπανσης στον Βόλο».

Επίσης είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Κων. Γουργουλιάνη καθηγητή Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής που θα μιλήσει με θέμα «Η αέρια ρύπανση στον Βόλο μέσα από επιστημονικές μελέτες», ενώ ο Γιώργος Σαχαρίδης επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα «κλείσει» με ομιλία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δικτύου αισθητήρων για τη μέτρηση των επιπέδων μικροσωματιδίων RM 2.5 στην πόλη του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου