ΤΟΠΙΚΑ

Η Αεροπορία τίμησε τον προστάτη της

η-αεροπορία-τίμησε-τον-προστάτη-της-310857

Δοξολογία τελέστηκε χθες στην 111 Πτέρυγα Μάχης, παρουσία επισήμων

Με τη δέουσα επισημότητα τιμήθηκε χθες ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ. Επίκεντρο του εορτασμού στην περιοχή η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, όπου τελέστηκε δοξολογία παρουσία των τοπικών πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών και εκπροσώπων φορέων, ενώ ακολούθησαν ξενάγηση των επισήμων στην έκθεση οπλισμού και δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στην ημερήσια διάταξη του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, που αναγνώστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «οι αεροπόροι μας επαγρυπνούν για τη διαφύλαξη των συνόρων και της χώρας σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων και συνεχών αμφισβητήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Με δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε ότι «η Πολεμική Αεροπορία είναι από τους βασικούς παράγοντες ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας. Γιορτάζουν τα ένδοξα ελληνικά φτερά και η σκέψη όλων είναι στα παλικάρια, στους πιλότους μας, που έχουν χαθεί στον βωμό της προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και της προάσπισης της ειρήνης».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε από την πλευρά της με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό: «Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία.

Εύχομαι οι Ταξιάρχες να προστατεύουν τους αεροπόρους, σε μια εποχή που τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο, που οι παραβιάσεις επαναλαμβάνονται, τα σύνορα αμφισβητούνται, η διεθνής ισορροπία είναι κλονισμένη. Εύχομαι οι αετοί των αιθέρων μας να υπηρετούν την πατρίδα σε καιρό ειρήνης».

Στις χθεσινές εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης συγγενικά πρόσωπα των στρατεύσιμων, των αξιωματικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να επισκεφτούν την έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι αύριο Κυριακή.

Η Πτέρυγα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 12.00 έως τις 17.00 μέχρι αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου, καθώς λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F – 16 και Mirage 2000.

Ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ προβάλλονται επίσης βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου