ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με την Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος

συνάντηση-χρ-μπουκώρου-με-την-ενωση-πρ-310869

Τα αιτήματα του κλάδου υπόψη του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Οι εκπρόσωποι των λιμενικών, αφού ενημέρωσαν εκτενώς τον βουλευτή Μαγνησίας για τα προβλήματα του κλάδου τους, ζήτησαν την ενίσχυση του οργανογράμματος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θεωρούν αναγκαιότητα, κυρίως εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ο βουλευτής απάντησε ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη το ζήτημα και υπογράμμισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δυο διαγωνισμοί για τη στελέχωση του Σώματος, ενώ φέτος εισήχθησαν, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, οι πρώτοι δόκιμοι σημαιοφόροι, υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου, ζήτημα που ο Χρήστος Μπουκώρος είχε αναδείξει ήδη με κοινοβουλευτική παρέμβαση και είχε λάβει τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου για επαναλειτουργία του. Ο βουλευτής, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε να επαναφέρει εκ νέου το θέμα στον νυν υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της αναγκαίας ενίσχυσης του δυναμικού και της αναβάθμισης του σταθμού της Σκοπέλου, ζήτημα που οι λιμενικοί της Κεντρικής Ελλάδας το θεωρούν μεγάλης σημασίας.

Τέλος, οι λιμενικοί υπογράμμισαν την αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, δεδομένης της αντίστοιχης των υπηρεσιακών αναγκών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου