ΤΟΠΙΚΑ

Νομοθετικές πρωτοβουλίες υπέρ των πολιτών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

νομοθετικές-πρωτοβουλίες-υπέρ-των-πο-310892

Επισήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κων. Μαραβέγιας

Σειρά σημαντικών μέτρων, που λαμβάνονται όχι μόνο για τη Μαγνησία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα, επισήμανε στη συζήτηση για την κύρωση 3 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας.

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στη δημιουργία του δασολογίου, επισημαίνοντας πως με το νέο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα «να καταλήξουμε σε καλύτερους δασικούς χάρτες επιτρέποντας σε όλους όσοι έχουν αντιρρήσεις για το περιεχόμενό τους να τις εκφράσουν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, για αυτό και σωστά παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή σχετικών αντιρρήσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019 τόσο για τους κατοίκους εσωτερικού, όσο και γι’ αυτούς του εξωτερικού».

Ταυτόχρονα ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την ανάγκη κι άλλες περιοχές οι οποίες εντάχθηκαν σε προηγούμενες φάσεις του δασολογίου, όπως το Παλιούρι του Βόλου «να απεμπλακούν από τον διοικητικό παραλογισμό που τις οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017», όπως είπε.

Ακόμη σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια ένα σημαντικό κομμάτι του νομοσχεδίου είναι αυτό που βελτιώνει την προστασία της κύριας κατοικίας με σκοπό τη διευκόλυνση των οφειλετών, έτσι ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω ρυθμίσεις ο βουλευτής μίλησε για «λειτουργικές παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών στη λογική του αυτονόητου» και επεσήμανε πως συνεχίζουν την καλή παράδοση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου