ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας σε ηλικιωμένη που ζούσε σε άθλιες συνθήκες

χέρι-βοήθειας-σε-ηλικιωμένη-που-ζούσε-310944

Παρέμβαση του Γηροκομείου Βόλου για στέγη και περίθαλψη

«Σώθηκε μια αθώα ψυχή χάρη στην παρέμβαση του Γηροκομείου», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, η οποία περιγράφει τα εξής:

«Το Γηροκομείο πάντα στις επάλξεις και πρόθυμο ανά πάσα στιγμή να προσφέρει ανιδιοτελώς και απρόσκοπτα σε κάθε κοινωνικό περιστατικό για το οποίο ενημερώνεται, έδρασε και πάλι. Κατόπιν ειδοποίησης από γειτονικό πρόσωπο μιας ηλικιωμένης η οποία ζει κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, έγινε παρέμβαση από το Γηροκομείο και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Βόλου, φρόντισαν για τη διακομιδή της σε αυτό, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κι ό,τι άλλο είναι απαραίτητο.

Απώτερος σκοπός της εν λόγω παρέμβασης είναι να εξασφαλισθούν και να δημιουργηθούν οι συνθήκες προκειμένω η εν λόγω ηλικιωμένη να βρει στέγη, σίτιση και περίθαλψη.

Ετσι λοιπόν το Γηροκομείο ως ενεργό κύτταρο της κοινωνίας του Βόλου και αφουγκραζόμενο τις δυσκολίες της ηλικιωμένης θα προσπαθήσει να τις εξασφαλίσει αυτά που από όλους εμάς θεωρούνται δεδομένα».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου Παύλο Πάνο, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η γυναίκα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούσε».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το πρώτο που έρχεται σε γνώση του ιδρύματος, ενώ σημείωσε ότι «το 30% των περιπτώσεων που φιλοξενεί το ίδρυμα είναι κοινωνικά περιστατικά, αλλά το συγκεκριμένο είναι το πιο δύσκολο που έχουμε δει», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου