ΤΟΠΙΚΑ

Δήλωση Κ. Παπανάτσιου για την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών

δήλωση-κ-παπανάτσιου-για-την-κινητοπο-311718

Της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία και πιο συγκεκριμένα για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου υπεραμύνεται με δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση των γιατρών του Αχιλλοπούλειου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τέσσερις μήνες μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, παρατηρείται πάγωμα της διαδικασίας για τη πρόσληψη των 16 μόνιμων γιατρών, πάγωμα της διαδικασίας για την επαναπροκήρυξη των θέσεων των γιατρών των ΤΕΠ, ενώ αναμένεται η απόλυση 5 επικουρικών γιατρών, αφού δεν έχει δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω ΠΔΕ για την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε σημαντική περικοπή της χρηματοδότησης του Γ.Ν. Βόλου κατά 500.000 ευρώ, σαν συνέπεια της περικοπής της χρηματοδότησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρεις Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κατά 3 εκατ. ευρώ από τα αρχικώς προϋπολογισθέντα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εμφάνιση σημαντικών δυσκολιών στη καθημερινή λειτουργία του Γ.Ν. Βόλου.

Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσια Νοσοκομεία. Κάτι, άλλωστε, που συστηματικά αναφέρει και ο νυν Υπουργός Υγείας στις δημόσιες εμφανίσεις του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου