ΤΟΠΙΚΑ

«Προστατεύω την ελπίδα»

προστατεύω-την-ελπίδα-311822

Ο τίτλος του κύκλου επιμορφώσεων γονέων για τις εξαρτήσεις, που αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα

«Προστατεύω την ελπίδα». Αυτόν τον τίτλο επέλεξαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου με στόχο την ενημέρωση των γονέων για τη θωράκιση των μαθητών από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η πρώτη επιμόρφωση θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου και ο κύκλος που ξεκινά στον απόηχο της αποκάλυψης από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του περιστατικού με την λιποθυμία μαθητή στις σχολικές τουαλέτες μετά από χρήση ουσιών, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε βάθος διετίας.

«Η υλοποίηση της δράσης σκοπεύει στη διάνοιξη νέων δρόμων συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση του γνωστικού τους υπόβαθρου για τους κινδύνους που απειλούν τους μαθητές και στη γνωριμία με ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να σταθούν δίπλα μας και να βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού μας στόχου για την προστασία των παιδιών μας, και κάθε παιδιού, από όλα τα πρόσωπα αυτής της μάστιγας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Στη δράση προσκαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α’ Γυμνασίου και της ΣΤ’ Δημοτικού των Σχολείων της Μαγνησίας, σε ενημερωτική σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αλλά και φορείς «συμμάχους» στον αγώνα τους για την προστασία των παιδιών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου